Αν θέλετε να πραγματοποιήσετε, έστω, και ένα νοητό ταξίδι στη γοητευτική Σικελία, τότε υπάρχει ένα μέρος στο Ιόνιο που πρέπει να επισκεφτείτε.

Η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας αποτελεί έναν παράδεισο που φέρνει στο νου την αρχιτεκτονική και την αύρα της Ιταλίας.

Με τη μοναδική της βενετσιάνικη αισθητική, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για μια αναζωογονητική απόδραση που σίγουρα θα σας συναρπάσει.

Παλιά Πόλη, Κέρκυρα

Οι πολύχρωμες μπουγάδες, οι εντυπωσιακές καμάρες και τα λαβυρινθώδη σοκάκια της Παλιάς Πόλης αφήνουν αξέχαστες εντυπώσεις σε κάθε επισκέπτη. Στην ουσία μοιάζει με έναν κόσμο που φαίνεται να έχει παγιδευτεί στο παρελθόν, με τη μαγευτική του γραφικότητα να κλέβει την καρδιά κάθε επισκέπτη.

Το Λιστόν, με τις πέτρινες καμάρες και τα βενετσιάνικα φανάρια, αποτελεί έναν εντυπωσιακό προορισμό για έναν χαλαρό καφέ στα στέκια των ντόπιων. Εδώ, η αρχιτεκτονική έχει έναν αέρα αριστοκρατίας που μαγεύει και εντυπωσιάζει.

Το Καμπιέλο, η παλαιότερη γειτονιά της Παλιάς Πόλης, μαγνητίζει με τα παλιά κτίρια και τα λαβυρινθώδη σοκάκια του. Εδώ, μια βόλτα θα σας οδηγήσει σε μικρές πλατείες, μυστικά πλατώματα και ταβέρνες που σερβίρουν την παραδοσιακή κουζίνα του νησιού.

Παλιά Πόλη, Κέρκυρα

Από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά της περιοχής τα παλιά και πολύ ψηλά κτίρια, που διατηρούν μέχρι σήμερα ανέγγιχτη την αρχική αρχιτεκτονική τους όπως τα βενετσιάνικα σχέδια, τόσο στις πόρτες, όσο και στα παράθυρα.

Στα όσα αξίζει κανείς να παρατηρήσει από κοντά εδώ ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου των Γερόντων, San Nicolo dei Vecchi, το Βόλτο του Κοκκίνη, ένα γραφικό, τοξοειδές πέρασμα, καθώς και την Πλατεία Ταξιαρχών, όπου συναντάται ο Ιερός Ναός Παντοκράτορος.