Ένα κοινό γεγονός, όπως το σπάσιμο ενός ποτηριού ή το σκάσιμο ενός μπαλονιού γεμάτο νερό, μπορεί να πάρουν άλλη διάσταση όταν τα δει κανείς σε βίντεο-λήψεις αργής ταχύτητας. Ωστόσο η καταγραφή τέτοιου υλικού δεν είναι απλή υπόθεση, μιας και κοστίζει ακριβά, καθώς ο βασικός εξοπλισμός ξεπερνά τα 30.000 δολάρια.

Η κάμερα Edgertronic φιλοδοξεί να το αλλάξει αυτό, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα λήψης σε αργή κίνηση σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος, αν και όχι ασήμαντο βέβαια.

Συνδυάζοντας έναν αισθητήρα CMOS και εξειδικευμένα ηλεκτρονικά που εξασφαλίζουν υψηλές ταχύτητες, η Edgertronic μπορεί να τραβάει βίντεο ανάλυσης 1280 x 1024 στα 494 fps. Ο ρυθμός ανεβαίνει όσο πέφτει η ανάλυση, για να φτάσει τα 5.712 fps στα 320 x 240 pixels!

Πίσω από το σχεδιασμό της Edgertronic βρίσκονται μια ομάδα μηχανικών του ΜΙΤ.

Όσο για το μέγεθος της συσκευής, είναι αντίστοιχο με μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή DSLR. Δέχεται φακούς Nikon, ενώ έρχεται εξοπλισμένη με ένα Nikon 50mm F1.8 D.

Πίσω από το σχεδιασμό της Edgertronic βρίσκεται μια ομάδα μηχανικών του ΜΙΤ, οι οποίοι πρόσφατα κατάφεραν να συγκεντρώσουν το επιθυμητό ποσό μέσω του Kickstarter. Το κόστος των συσκευών κυμαίνονται από 4.495 μέχρι 5.395 δολάρια, ανάλογα με το πακέτο διάθεσης.