Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του SteamOS, η Valve ανακοίνωσε τα Steam Machines, δηλαδή μηχανήματα, ειδικά σχεδιασμένα για videogames που θα εκμεταλλεύονται το νέο λειτουργικό. Οι νέες αυτές συσκευές θα θυμίζουν έντονα κονσόλες, ενώ από το 2014 θα δώσουν μάχη για να μπουν κάτω από το έπιπλο τηλεόρασης του σαλονιού σας.

Ο πληθυντικός μηχανήματα έγκειται στο γεγονός ότι η Valve θα παρέχει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να επιλέξει τόσο τον κατασκευαστή όσο και το hardware που θα έχει, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία κουτιών σε διάφορες τιμές. Δυστυχώς, οι κατασκευαστές που θα συνεργαστούν με την Valve δεν έγιναν ακόμα γνωστοί.

Η εταιρεία τονίζει για άλλη μια φορά πως πρόκειται για μια ανοιχτή πρόταση, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα. Ενδεικτικά, αναφέρουν πως ο κάτοχος ενός Steam Machine θα έχει δικαίωμα να εγκαταστήσει άλλο λογισμικό (πέρα από το SteamOS), να το “πειράζει” ή να δημιουργήσει το δικό του ρομπότ. Μάλιστα, εάν ο χρήστης το επιθυμεί, μπορεί να μετατρέψει τον υπολογιστή του σε Steam Machine, εγκαθιστώντας το SteamOS ή απλά να παραμείνει με το gaming PC του ως έχει.

Κάτι τέτοιο εξασφαλίζει πως δεν θα υπάρχουν exclusives μεταξύ Steam και Steam Machine, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση που θέλει τον Gabe Newell, ιδρυτή της Valve, να κατέχει ακόμα το αλάθητο στα μάτια του PC gamer.

Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ όμως. Η Valve, όπως είναι άλλωστε φυσικό, έχει στην κατοχή της μερικά πρωτότυπα, υψηλής απόδοσης Steam Machines φτιαγμένα από τα χεράκια της. Τριακόσια από αυτά θα διατεθούν εντελώς δωρεάν, καθώς η εταιρία διψάει να μάθει την γνώμη σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα μέχρι τις 25 Οκτωβρίου για να δηλώσετε συμμετοχή σε αυτήν την hardware beta:

– Γίνετε μέλος στο http://steamcommunity.com/groups/steamuniverse
– Συμφωνείστε στους όρους (που δεν πρόκειται να διαβάσετε όπως κι εμείς)
– Κάντε 10 φίλους στο Steam (προσπαθήστε γενικότερα να γίνετε πιο κοινωνικοί λέγοντας καλήμερα στους γείτονές σας)
– Δημιουργήστε ένα δημόσιο Steam Community profile.
– Παίξτε ένα παιχνίδι χρησιμοποιώντας χειριστήριο, στο Big Picture mode.

Επίσης, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν σε μια ανακοίνωση περιφερειακών συσκευών όπως gamepads ή μια συνεργασία με το πολυσυζητημένο Oculus Rift είτε κάτι παρόμοιο από πλευράς Valve.

Υπάρχουν βέβαια και οι ασυγκράτητα αισιόδοξοι που ποντάρουν σε μία ολική επαναφορά των λατρεμένων franchise της εταιρίας ξεκινώντας από το Half Life 3. Από πλευράς μας, θα θέλαμε ένα συνδυασμό των πάντων, με τον Gabe Newell επί σκηνής. Στο ένα χέρι να κραδαίνει το gamepad, στο άλλο το κουτάκι του Half Life 3, φορώντας στο κεφάλι του το Oculus Rift υπό τους ήχους σκληρού ροκ.

Πηγή: thegang.gr