Μετά την εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Tumblr και πλήθος άλλων εταιρειών, η Yahoo προχώρησε σε μια ακόμη ανάλογη κίνηση, αγοράζοντας το Qwiki.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν αυτόματα ταινίες μικρού μήκους αξιοποιώντας εικόνες, βίντεο και μουσικά αποσπάσματα.

Ακολουθώντας την τακτική που είχε χαράξει με το Tumblr, το Qwiki θα παραμείνει μια ανεξάρτητη εφαρμογή.

«Η εφαρμογή Qwiki θα μείνει σαν μια αυτόνομη οντότητα μέσα στο Yahoo, όπου θα εξελίξουμε την ακμάζουσα κοινότητα μας και όπου η ομάδα μας θα συνεχίσει να εργάζεται για να σας βοηθήσει να μοιραστείτε τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Qwiki, Doug Imbruce.

Αν και η Yahoo δεν ανακοίνωσε το ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτηση της εφαρμογής, δημοσιεύματα τη θέλουν να καταβάλει από 40 έως 50 εκατομμύρια δολάρια.

Από πέρυσι τον Ιούλιο, οπότε το «τιμόνι» της Yahoo ανέλαβε το πρώην στέλεχος της Google, Μαρίσα Μάγερ, η εταιρεία ακολουθεί επιθετική πολιτική, εξαγοράζοντας εφαρμογές για «έξυπνα» κινητά και υπολογιστές – ταμπλέτες.

Εκτός του Tumblr, η Yahoo έχει αποκτήσει τους τελευταίους 12 μήνες τα Alike, Stamped, Snip.it, Summly και το Bignoggins Productions, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει διαδικτυακό κοινό από τον ανταγωνισμό της, το Facebook και τη Google.