Οι χρήστες των Ubuntu, περίμεναν εδώ και καιρό την κυκλοφορία μίας σταθερής έκδοσης του Steam. Πλέον η Valve κυκλοφόρησε και επίσημα την πλατφόρμα της και για Linux, προσφέροντας όλους τους τίτλους παιχνιδιών, με έκπτωση 50% έως 75% σαν προσφορά γνωριμίας.

Μεταξύ των παιχνιδιών, μπορεί να βρει κανείς τίτλους όπως το Counter-Strike, Half Life, World of Goo, Team Fortress 2 και άλλα.

Η είδηση έρχεται μετά από πολλούς μήνες ανάπτυξης της δοκιμαστικής έκδοσης, με την πλατφόρμα να είναι διαθέσιμη μέσα από το Software Center.

Η ανακοίνωση της Valve είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο, με την δοκιμαστική έκδοση να γίνεται διαθέσιμη από το Νοέμβριο.

Η ίδια η εταιρεία τονίζει πως «καλωσορίζουμε όλους τους νέους χρήστες του Steam που πλέον μπορούν να ζήσουν την εμπειρία της πλατφόρμας μας και στα Ubuntu».

«Με το Ubuntu Big Picture, μπορείτε να ζήσετε το μέλλον, σήμερα! Αφού δίνεται η δυνατότητα να απολαύσετε τις υπηρεσίες και τα παιχνίδια μας κατευθείαν στην τηλεόραση του σαλονιού σας, συνδέοντας την με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας».

Η προσφορά για τα παιχνίδια ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, και αφορά όλους τους τίτλους που προσφέρονται μέχρι στιγμής από το Steam και είναι συμβατά με τα Ubuntu.