Η ιδέα της «τεχνολογίας παντός καιρού» ήρθε στο μυαλό του Aaron Huslage, μετά τον τυφώνα Κατρίνα το 2005 και απέκτησε σάρκα και οστά μέσω του tethr, μιας συσκευής σε μέγεθος κουτιού παπουτσιών που είναι ειδικά σχεδιασμένη για να επιτρέπει σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ και τηλεφωνική σύνδεση από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.
Την εποχή της καταστροφής από τον τυφώνα, ο Huslage βοήθησε μία ομάδα εθελοντών να χτίσουν ένα ασύρματο δίκτυο από το Gulfport του Μισισιπί μέχρι τα σύνοδρα της Λουιζιάνα. Με εθελοντική βοήθεια και δωρεά εξοπλισμού, η ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει ένα δίκτυο που παρείχε δωρεάν Ίντερνετ και τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε 70-80 χιλ. ανθρώπους για ένα εξάμηνο μετά τον τυφώνα. Και μάλιστα, ο Huslage έκανε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς από μακριά , καθώς ζούσε στην άλλη άκρη της χώρας, στο Portland του Όρεγκον εκείνη την εποχή.
Από το 2005 έως το 2010, ο Huslage εργάστηκε πολύ χρόνο εθελοντικά για να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός απίστευτα ισχυρού λογισμικού που σήμερα είναι διαθέσιμο σε ανθρώπους που εργάζονται σε καταστάσεις κρίσεων ή μετά από αυτές και έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, από τη Νιγηρία, έως τη Νέα Υόρκη κα την Αϊτή.
Αυτό που δημιούργησαν ο Huslage και η ομάδα του είναι ένα πακέτο με εξοπλισμό που χωράει μέσα σε ένα κουτί διαστάεων περίπου 15 εκ.x10εκ.x7,5 εκ. Περιλαμβάνει τον αναγκαίο εξοπλισμό για να συνδεθεί κανείς με το ίντερνετ μέσω δορυφορικού μόντεμ, wi-fi,3G, ethernet, ακόμη και dial-up. Διαθέτει ακόμη το OpenBTS, ένα κουτί μηνυμάτων και μία πλατφόρμα GSM ανοικτού κώδικα, που λειτουργεί με μία έκδοση του Ubuntu Linux. Οι δυνατότητές του όμως δεν σταματάνε εδώ. Παρέχει ακόμη υπηρεσίες voice over IP παρόμοιες με αυτές του Skype, του Ushahidi και του Open Street Map, ενώ το interface είναι σαν μία σελίδα του Ίντερνετ, σχεδιασμένη για να επιτρέπει το μέγιστο έλεγχο για τον ακριβή τύπο συνδέσεων που πρέπει να επιλέξει ο χρήστης προκειμένου να φέρει εις πέρας συγκεκριμένες εργασίες, καθώς επίσης και άλλες οδηγίες.