Ένα επαναστατικό βοήθημα για τους ασθενείς τους ανέπτυξαν φυσιοθεραπευτές, με σκοπό να παροτρύνουν τους ασθενείς να μη διακόψουν τις θεραπείες τους.

Αυτό το βοήθημα λοιπόν, είναι το AnatOnMe, μία συσκευή χειρός, που αποτελείται από έναν προτζέκτορα, μία ψηφιακή μηχανή με τεχνολογία υπερύθρων, καθώς και από ένα δείκτη λέιζερ.

Η συσκευή πρακτικά προβάλει τις ήδη αποθηκευμένες φωτογραφίες μέσω του προτζέκτορα, πάνω στο δέρμα του ασθενούς. Οι αποθηκευμένες φωτογραφίες εκτείνονται σε  φάσμα 6 ειδών τραυματισμών και σκοπό έχουν να δώσουν στον ασθενή να κατανοήσει καλύτερα την έκταση του τραυματισμού.

Η αναλυτική εικόνα που εμφανίζεται, μπορεί να δείξει από την οστική δομή, τον μυϊκό ιστό, του τένοντες μέχρι και τα νεύρα.

Οι ερευνητές που είναι πίσω από αυτή τη συσκευή είναι της Microsoft, και αναπτύχθηκε στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Στηρίχθηκαν σε μια έρευνα που απέδειξε ότι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, σε ένα ποσοστό 30 με 50% εγκαταλείπουν νωρίτερα τις θεραπείες τους.

Η ίδια μελέτη που επαληθεύτηκε, κάνοντας χρήση αυτή τη φορά της συσκευής, έφερε πολύ ελπιδοφόρα μηνύματα, μιας και οι ασθενείς «έβλεπαν» με γυμνό μάτι την πάθηση τους πάνω στο δέρμα τους, οπότε η όλη μέθοδος ήταν πολύ πιο ζωντανή και άμεση στο να πειστεί και να μη διακόψει τη θεραπεία.