Όταν κυκλοφόρησαν τα Windows XP, ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά τους ήταν ο Internet Explorer 6. Εκείνη την εποχή, ο IE6 ήταν ένας πολύ καλός browser, με αυξημένη υποστήριξη CSS και DHTML. Τα χρόνια, όμως, περνάνε και ο IE6 είναι πλέον ένας απαρχαιωμένος browser.

Ακόμα κι η ίδια η Microsoft δε θέλει να χρησιμοποιεί ο κόσμος τον πάλαι ποτέ κραταιό browser. Η εταιρεία έφτασε στο σημείο να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια, με την οποία ζητά από όλους να βοηθήσουν στην εξάλειψη του IE6. Η καμπάνια έχει ως βάση τη σελίδα The Internet Explorer 6 Countdown και καλεί τον καθένα μας να ενημερώσει φίλους και συγγενείς ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer 6.

Αυτή τη στιγμή, το 12% των χρηστών του Internet σερφάρουν με τον IE6. Από αυτούς, οι μισοί περίπου βρίσκονται στην Κίνα, ενώ υψηλά ποσοστά υπάρχουν επίσης στη Ν. Κορέα, την Ινδία, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν. Στο δυτικό κόσμο, τα ποσοστά του Internet Explorer 6 είναι πολύ χαμηλά. Στόχος της Microsoft είναι να περιοριστεί το παγκόσμιο ποσοστό του IE6 κάτω από το 1%.

πηγή: pcmag