Ενώ το Symbian έχει ήδη μπει σε τροχιά θανάτου και η Nokia ήδη μοιράζεται δημόσια τα πρώτα Nokia Windows Phone concept κινητά, εχθές ανακοινώθηκε ότι το Symbian θα δεχθεί τονωτικές ενέσεις και θα επενδυθούν σημαντικά ποσά σε αυτό. Ξέρουμε ήδη ότι η Nokia σκοπεύει να πουλήσει επιπλέον 150 εκατομμύρια κινητά με Symbian στην ήδη υπάρχουν βάση των 200 εκατομμυρίων χρηστών αλλά οι ανακοινώσει που έγιναν εχθές σε τρία tweets, δείχνουν πως σκοπεύει να κινηθεί ο Stephen Elop και η στρατιά των managers μέχρι το Symbian να αντικατασταθεί από τα Windows Phone 7 πλήρως.

“We are making substantial short-term investments that will allow us to harvest the value the Symbian platform offers. These investments will allow us to continue to ship Symbian devices for months & years to come. Investments in hardware that will generate several completely new devices powered by Ghz+” είναι οι τρεις προτάσεις κλειδιά μέσα σε όσα είπαν εχθές τα ανώτερα στελέχη της Nokia. Ειρωνικό ή όχι είναι αλήθεια ότι μέχρι να πεθάνει το Symbian θα δει Nokia smartphones να τρέχουν σε επεξεργαστές με GHz ταχύτητα και όχι μόνο. Ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν αλλαγές και στο UI του Symbian μαζί με όλες τις ομορφιές και επιδόσεις που τόσο καιρό υποσχόταν η Nokia αλλά αδυνατούσε να εξυπηρετήσει και να φέρει στα κινητά Nseries και όχι μόνο.

Τώρα που η συνεργασία με την Microsoft είναι σε πλήρη ισχύ και το Symbian είναι μια ιδέα που αργοπεθαίνει, το σχέδιο είναι να γίνει μετάβαση της βάσης χρηστών στα Windows Phone 7 μέχρι να παρουσιαστεί το πρώτο Nokia Windows Phone κινητό και ο κόσμος να συνηθίσει στην ιδέα μετά το πρώτο σοκ. Πολλοί εκφράζουν αμφιβολίες για την στρατηγική και την απόφαση της Nokia να επιλέξει τα Windows Phone 7 ως λειτουργικό ενώ άλλοι επικροτούν την απόφαση ως αποφασιστική κίνηση για το μέλλον της εταιρείας, την οικονομική επιβίωση και την ανάκτηση του χαμένου μεριδίου αγοράς τα τελευταία χρόνια. Επίσημα πλέον η Nokia έχει θέσει τον πήχη ψηλά στοχεύοντας στην επιτυχία της αγοράς του Android και των κινητών με το λειτουργικό του Google. Αν θα τα καταφέρουν ή όχι θα το μάθουμε τους επόμενους 6 με 12 μήνες.

Πηγή: pestaola.gr