Η Meta προχωράει σε μια πρωτοποριακή αναβάθμιση στα stories στο Instagram, μετατρέποντας πλέον σε δημόσια τα σχόλια, καθώς μέχρι πρότινος ήταν ιδιωτικό μήνυμα προς τον χρήστη της ανάρτησης.

Η αναβάθμιση συντελείται σταδιακά και θα αργήσει να έρθει στην Ελλάδα, γιατί δοκιμάζονται οι αντιδράσεις του κοινού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, λανσάρονται πέντε νέες δυνατότητες, που είναι οι εξής:

Δημόσια σχόλια: Οι χρήστες μπορούν πλέον να αφήνουν σχόλια στα stories, τα οποία είναι ορατά σε οποιονδήποτε βλέπει το περιεχόμενο.

Μη παρεμβατική εμφάνιση: Τα σχόλια εμφανίζονται στο κάτω μέρος του καρέ του story.

Δυνατότητα αυξημένης αλληλεπίδρασης: Αυτή η λειτουργία μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερη συζήτηση και αλληλεπίδραση γύρω από το περιεχόμενο των stories.

ινσταγκραμ

Προβολή σχολίων: Τα ορατά σχόλια μπορούν να λειτουργήσουν ως αφορμές για συζήτηση ή να αναδείξουν δημοφιλείς αντιδράσεις στο story.

Σταδιακή εφαρμογή: Ορισμένοι χρήστες λαμβάνουν ειδοποιήσεις για αυτήν τη νέα λειτουργία, υποδηλώνοντας μια φάση σταδιακής εφαρμογής.

«Αυτή η ενημέρωση αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν με τα stories, μεταμορφώνοντάς τα από κυρίως παθητικές εμπειρίες προβολής σε περισσότερο διαδραστικό και προσανατολισμένο στη συζήτηση περιεχομένου», ανέφερε σχετικό δελτίο τύπου της Meta, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας 9to5mac.com.