Τις ενδείξεις ενοχής σε βάρος του Μάκη Ψωμιάδη ,που κατά τον ανακριτή έπρεπε να παραμένει ελεύθερος, απαριθμούν στις σελίδες του βουλεύματος τους η εισαγγελέας που εξαρχής είχε ταχθεί υπέρ της προφυλάκισης του κατηγορουμένου και ακολουθούν οι τρεις δικαστές που ομόφωνα αποφάνθηκαν υπέρ της σύλληψής του.
Όπως προκύπτει από την ανάγνωση του σκεπτικού του βουλεύματος οι δικαστές που έκριναν την ποινική μεταχείριση του Μάκη Ψωμιάδη ερμήνευσαν και προσέγγισαν με εκ διαμέτρου αντίθετο τρόπο τα στοιχεία της δικογραφίας, και την εν γένει προσωπικότητα του κατηγορούμενου με αποκορύφωμα την τρίμηνη φυγοδικία του.
Ο Μάκης Ψωμιάδης εξακολουθεί να παραμένει άφαντος για τις δικαστικές αρχές. Επιλογή που χαρακτηρίζεται ως «αυτοκτονία» από νομικούς και δικαστικούς κύκλους, καθώς η εκ νέου φυγοδικία του δικαιώνει όσους από την αρχή είχαν διατυπώσει ενστάσεις και προβληματισμό για την κρίση του ανακριτή. Ο συνήγορός του Χρήστος Στάθης επιμένει ότι ο εντολέας του θα εμφανιστεί στις αρχές.
Τα βασικότερα σημεία από την πρόταση της εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλου και των δικαστών που εξέδωσαν το βούλευμα διατάσσοντας τη σύλληψη και την προσωρινή κράτηση του Μάκη Ψωμιάδη είναι τα ακόλουθα:
*Οι ειδικοί της UEFA αναφέρουν ότι η Καβάλα είναι ιδιοκτησία του κ. Ψωμιάδη, ο οποίος ήταν βασικά μέτοχος της ΑΕΚ και απέκτησε κακή φήμη, με διαδόσεις να υπαινίσσονται ότι είχε μπει στα αποδυτήρια του διαιτητή απειλώντας τον.
Ο κ. Ψωμιάδης έχει κακή φήμη στον επιχειρηματικό κόσμο. Υπάρχουν νύξεις ότι θα έπρεπε να είναι στη φυλακή, αλλά πήρε επίσημο έγγραφο από έναν γιατρό , το οποίο ανέφερε ότι έχει μία σπάνια ασθένεια, πράγμα που σήμαινε ότι δεν μπορούσε να παραμείνει στη φυλακή.
*Η συνδρομή επαρκών ενδείξεων ενοχής στο πρόσωπο του Μ. Ψωμιάδη ενισχύεται και από τις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε η αθλητική δικαιοσύνη, κατά την οποία τα στοιχεία της δικογραφίας κρίθηκαν άκρως επαρκή από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα για να επιβάλουν την ποινή της δια βίου απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο καθώς και χρηματική ποινή 90.000 ευρώ στον τελευταίο, η σχέση του οποίου με την ΠΑΕ Καβάλας θεωρήθηκε υπαρκτή και με βάση την απολογία του γιού του Σταύρου ότι την ουσιαστική διοίκηση ασκούσε ο πατέρας του Μάκης Ψωμιάδης.
Βάσιμες ενδείξεις, αντίθετα με τον ανακριτή, βρήκε η εισαγγελέας σε βάρος του Μάκη Ψωμιάδη και για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αναφέροντας:
*Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής καθόσον: Έχει συσχετιστεί με πληθώρα εταιρειών, επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων αν και σπανίως συνδέεται άμεσα με εταιρείες οι οποίες του ανήκουν στα χαρτιά.
Προβαίνει σε καταβολή μετρητών για πληρωμές, τα οποία λέγεται ότι μεταφέρει σε πλαστικές σακούλες σκουπιδιών αποφεύγοντας τη χρήση του χρηματοπιστωτικού συστήματος με σκοπό να καλύπτει τα ίχνη του.
Οι μέθοδοι και το στυλ του κάνουν τη διεκδίκηση περιουσιακών του στοιχείων πολύ δύσκολη δεδομένου ότι δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του, προτιμά να κάνει πληρωμές σε μετρητά, οι εταιρείες του δεν εμφανίζουν υψηλό κύκλο εργασιών, η φήμη του κάνει τη διεξαγωγή ερευνών στο στενό του κύκλο δύσκολη.
Όλα αυτά τα στοιχεία είναι που συνεκτιμούν και οι δικαστές, οι οποίοι ομόφωνα τάχθηκαν υπέρ της προφυλάκισης του Μάκη Ψωμιάδη θεωρώντας ότι σε βάρος του προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής και ότι αφετέρου θεωρείται ύποπτος φυγής. Ως εκ τούτου έκριναν ότι η επιβολή περιοριστικών όρων δεν επαρκεί για να διασφαλίσει την παρουσία του και στα επόμενα στάδια της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών.