Στην τρίτη θέση τερμάτισαν στον τελικό του δίκοπου, στην κωπηλασία, o Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Γκαϊδατζής στο σκιφ ελαφρών βαρών φέρνοντας ένα ακόμα μετάλλιο στη χώρα μας.

Οι έλληνες αθλητές πραγματοποίησαν σπουδαίο αγώνα κατακτώντας την τρίτη θέση και μαζί το χάλκινο μετάλλιο.

H εξάδα του τελικού του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών:

  1. Φιντάν ΜακΚάρθι και Πολ Ο’Ντόνοβαν (ΙΡΛΑΝΔΙΑ) ΧΡΥΣΟ
  2. Στέφανο Όππο και Γκάμπριελ Σοάρες (ΙΤΑΛΙΑ) ΑΣΗΜΕΝΙΟ
  3. Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής (ΕΛΛΑΔΑ) ΧΑΛΚΙΝΟ
  4. Γιαν Σόιμπλε και Ραφαέλ Αουμαντά (ΕΛΒΕΤΙΑ)
  5. Λαρς Μάρτιν Μπένσκε και Ασκ Γιαρλ Τγιόεμ (ΝΟΡΒΗΓΙΑ)
  6. Γίρι Σίμανεκ και Μίροσλαβ Βραστίλ (ΤΣΕΧΙΑ)

Εκστασιασμένοι για τη μεγάλη τους επιτυχία εμφανίστηκαν λίγο μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής, που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω αν μας περιμένατε να πάρουμε μετάλλιο, αλλά εμείς το πιστεύαμε, το καταφέραμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Θέλω να χαιρετίσω τον παππού και την γιαγιά μου, τη μητέρα μου που με υποστηρίζει σε ό,τι κάνω, τους φίλους και τους συγγενείς μου», τόνισε ο Πέτρος Γκαϊδατζής.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ τι να πω. Δεν είναι ότι δεν το περιμέναμε, αλλά τώρα που το ζούμε είναι τελείως διαφορετικό. Σκέφτομαι τους δικούς μου, τι έχουμε περάσει για να είμαστε εδώ πέρα», πρόσθεσε με τη σειρά του ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου.

Πρόκειται για το τρίτο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μετά το ασημένιο του Απόστολου Χρήστου στα 200 μέτρα ύπτιο και το χάλκινο του Θοδωρή Τσελίδη στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο.