Η πρόκριση της Εθνικής στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν περνάει μόνο από ελληνικά χέρια, αφού θα χρειαστεί ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων για να επιτευχθεί. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη αρχικά είναι να κερδίσει την Αυστραλία (2/8, 14:30) στην 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Στα θετικά για την Ελλάδα είναι ότι θα πάει πλήρης στο ματς-τελικό, καθώς ο Νικ Καλάθης αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά.

Τα μέχρι τώρα σενάρια που ευνοούν την Ελλάδα, είναι τα εξής:

1ο σενάριο: Να νικήσει την Αυστραλία με… μισό πόντο και η Ισπανία να επικρατήσει του Καναδά. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με τους Αυστραλούς και θα ελπίζει πως θα πάρει την πρόκριση ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

2ο σενάριο: Να νικήσει από 3 έως 9 πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με Αυστραλούς και Ισπανούς και θα ελπίζει πως θα προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

3ο σενάριο: Να νικήσει με 10 ή περισσότερους πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι δεύτερη (!) σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στο Group A

  • Αυστραλία – Ελλάδα 2/8, 14:30
  • Καναδάς – Ισπανία 2/8, 18:15