Με τον Γερεμέγεφ να πετυχαίνει δύο γκολ ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 4-0 εκτός έδρας τη Μπότεφ Πλόβντιβ και με συνολικό σκορ 6-1 πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ.

Το 2-1 του πρώτου αγώνα, στο ΟΑΚΑ, θεωρητικά άφηνε ανοιχτή την υπόθεση-πρόκριση, στην πράξη όμως οι «πράσινοι» είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τους Βούλγαρους και αυτή τη φορά το έδειξαν με εμφατικό τρόπο στο γήπεδο. Και άρχισαν από νωρίς να το κάνουν αφού μόλις στο 6ο λεπτό ο Τζούριτσιτς βρήκε τον Μλαντένοβιτς, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Γερεμέγεφ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια και μετά το 30′ φάνηκαν επιθετικά έχοντας δοκάρι σε σουτ του Μίνκοφ, για να κριθούν ουσιαστικά τα πάντα στο 39′, όταν ο Τζούριτσιτς σούταρε και η μπάλα με τη… βοήθεια και του Ούτζα πήγε εκεί που έπρεπε για να γίνει το 0-2.

Ο Παναθηναϊκός είχε, πλέον, απελευθερωθεί ψυχολογικά αφού η πρόκριση δεν γινόταν να χαθεί και αν υπήρχε κάποια αμφιβολία διαλύθηκε κι αυτή στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Μαντσίνι έδωσε στον Τζούριτσιτς που έγραψε εύκολα το 0-3.

Από εκεί και πέρα, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, το δεύτερο ημίχρονο έγινε επειδή… έπρεπε να γίνει, με το παιχνίδι να έχει μετατραπεί πλέον σε τυπική διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» φρόντισαν να πετύχουν κι άλλο γκολ, στο 50′, με τον Γερεμέγεφ μετά την κάθετη του Κώτσιρα, με το 0-4 να παραμένει ως το τέλος του αγώνα και να σφραγίζει την πρόκριση της ομάδας του Ντιέγκο Αλόνσο.

Μπότεφ Πλόβντιβ: Μπερνάτ, Κόντε, Ταμ, Ντιαμπατέ (46′ Ακέρε), Μπαλογιάννης (59′ Γιορντάνοφ, 64′ Καραμπέλιοφ), Ετό, Περέρα, Ποπόφ (46′ Κορόσετς), Μίνκοφ, Νουατσούκου, Ούτζα (44′ Σέκουλιτς).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι (46′ Μαξίμοβιτς), Ίνγκασον, Κώτσιρας, Αράο, Τσέριν (73′ Ζέκα), Μπακασέτας, Τζούρισιτς (73′ Λημνιός), Μαντσίνι (61′ Τετέ), Γερεμέγεφ (79′ Σπόραρ).