Το αν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι, όπως θέλουν οι Γάλλοι, οι καλύτεροι όλων των εποχών θα φανεί στην πορεία, σίγουρα πάντως θα είναι αυτοί στους οποίους πουλήθηκαν τα περισσότερα εισιτήρια σύμφωνα με τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής.

Το Παρίσι έχει φορέσει τα γιορτινά του, εν μέσω των πολιτικών εξελίξεων, περιμένοντας την έναρξη των Αγώνων, για τους οποίους η Γαλλία θέλει να είναι υπερήφανοι. Οι Γάλλοι έχουν πει πολλές φορές ότι θέλουν να διοργανώσουν τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουν γίνει ποτέ και παίρνουν διάφορες πρωτοβουλίες για να εντυπωσιάσουν, όπως για παράδειγμα η τελετή έναρξης που θα γίνει εκτός σταδίου.

Όπως και να έχει, το αν θα καταφέρουν ή όχι να διοργανώσουν τους καλύτερους Αγώνες που έγιναν ποτέ δεν το ξέρει κανείς, σίγουρα πάντως, όπως είπε ο Τόνι Εστανγκέ, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, θα είναι αυτοί στους οποίους πουλήθηκαν τα περισσότερα εισιτήρια.

«Ήταν ένα ρεκόρ που κατείχαν οι Ολυμπιακοία Αγώνες της Ατλάντα το 1996 με 8,3 εκατομμύρια εισιτήρια. Άρα έχουμε ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό εδώ και αρκετό καιρό. Είμαστε στο 8,6 για το Ολυμπιακούς Αγώνες, συν 1 εκατομμύριο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες», είπε αρχικά και συνέχισε.

«Τα καλά νέα είναι επίσης ότι επαναφέρουμε σε πώληση σε αυτήν την τελική φάση έναν ορισμένο αριθμό εισιτηρίων σε πολλά αθλήματα. Υπάρχουν πολύ καλές ευκαιρίες σε διαφορετικές τιμές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, για τις τελετές έναρξης και λήξης. Είμαστε περήφανοι που έχουμε ήδη σπάσει το ρεκόρ, αλλά μπορούμε ακόμα να πάμε ψηλότερα».