Οι Γάλλοι έχουν ως στόχο να εντυπωσιάσουν σε όλα τα επίπεδα στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία βρέθηκε μέχρι και 40 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στη Μεσόγειο, πριν την επαναφέρει στη στεριά η πρωταθλήτρια της ελεύθερης κατάδυσης, Αλίς Μοντολό.

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας προς το Παρίσι συνεχίζεται και αφού βρέθηκε σε Ταϊτή, Γουαδελούπη και Μαρτινίκα στη συνέχεια ταξίδεψε… κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας φτάνοντας σε βάθος μέχρι και 40 μέτρων. Πώς έγινε αυτό; Με τους Γάλλους να επιλέγουν μια μικρή δεξαμενή κατάδυσης και ένα σύστημα LED ώστε να υπάρχει η εμφάνιση μιας πραγματικής φλόγας.

Από εκεί και πέρα, οι διοργανωτές επιστράτευσαν την Αλίς Μοντολό, πρωταθλήτρια της ελεύθερης κατάδυσης, ώστε να κατέβει στο βάθος που ήταν η Φλόγα και να την επαναφέρει στην επιφάνεια ώστε να συνεχιστεί το ταξίδι προς το Παρίσι, με τους Γάλλους να δίνουν και τις σχετικές εικόνες μέσω του επίσημου λογαριασμού της διοργάνωσης στο Twitter.

Στη συνέχεια η Ολυμπιακή Φλόγα βρέθηκε και στα χέρι του οδηγού της Formula 1 Σαρλ Λεκλέρ, ο ο οποίος ήταν στο Μονακό και εκεί συμμετείχαν στη σχετική διαδικασία και ο πρίγκιπας Αλβέρτος ΙΙ με τη σύζυγό του Σαρλίν.