Την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Παρίσι, πήραν τα δύο διπλά σκιφ ελ. βαρών Ανδρών και Γυναικών με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου-Πέτρο Γκαϊδατζή και Ζωή Φίτσιου-Μιλένα Κοντού, πράγμα που σημαίνει ότι η ελληνική κωπηλασία θα εκπροσωπηθεί με τέσσερα πληρώματα.

Το ρεκόρ συμμετοχής για την Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε ό,τι αφορά την κωπηλασία, ήταν το 2012, όταν είχαμε στείλει στο Λονδίνο τέσσερα πληρώματα. Αυτή η επίδοση, λοιπόν, ισοφαρίστηκε τώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αφού στην προολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης ήρθαν άλλες δύο προκρίσεις.

Στο ένα πλήρωμα ήταν οι Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής, οι οποίοι δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους στις δηλώσεις τους.

«Οι αντίπαλοι αυτή τη στιγμή είναι η ελίτ του αγωνίσματος. Όλοι κυνηγούσαν αυτές τις δυο θέσεις οπότε έπρεπε να ξεκινήσουμε πολύ δυναμικά, το κάναμε πήραμε κεφάλι στο τέλος της κούρσας και τα καταφέραμε», είπε ο Παπακωνσταντίνου, για να προσθέσει ο Γκαϊδατζής πως «Στόχος μας ήταν να πάρουμε από την αρχή κεφάλι στη κούρσα γιατί ξέραμε ότι είχαμε να κάνουμε με πολύ καλούς αντιπάλους και δεν έπρεπε να μείνουμε πίσω. Θέλαμε πολύ την πρόκριση και καταφέραμε να μείνουμε μέχρι το τέλος και να πάρουμε την πρόκριση».

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, η πρόκριση ήρθε από τις Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου, οι οποίοι ήταν σε πελάγη ευτυχίας, όπως φάνηκε και στις δηλώσεις τους.

«Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται. Το ονειρευόμασταν και οι δυο και έγινε πραγματικότητα σε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Τώρα θέλουμε να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα όσο καλύτερα μπορούμε», ήταν τα λόγια της Κοντού ενώ η Φίτσιου είπε ότι «το είχαμε κάνει εικόνα και πλέον το ζούμε. Ήταν μια πολύ δυνατή κούρσα και βγάλαμε στη βάρκα ότι είχαμε. Περάσαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά αλλά τα καταφέραμε γιατί το θέλαμε πάρα πολύ. Ευχαριστούμε όλους όσους πίστεψαν σε μας , το νιώσαμε , ευχαριστούμε την Ομοσπονδία τους προπονητές μας τους γιατρούς μας τους συλλόγους μας όλους όσους μας πίστεψαν».