Παρελθόν από τον πάγκο της Μίλαν αποτελεί ο Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος δύσκολα θα συνέχιζε στο πόστο του από τη στιγμή που δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο 41χρονος τεχνικός συναντήθηκε χθες το βράδυ με τον εκτελεστικό διευθυντή των «ροσονέρι», Ιβάν Γκαζίδη, όπου αποφασίστηκε να λύσουν τη συνεργασία τους κοινή συναινέσει.

Ο ίδιος, σήμερα το πρωί, παραχώρησε συνέντευξη Τόπου στην οποία ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον πάγκο του συλλόγου. «Το να αποφασίσω να φύγω από τον πάγκο της Μίλαν δεν είναι εύκολο, αλλά είναι μια απόφαση που έπρεπε να πάρω. Στους 18 μήνες που βρισκόμουν εδώ, σε έναν σύλλογο που δεν είναι όπως κανένας άλλος, έζησα στιγμές με τεράστιο πάθος που θα μου μείνουν αξέχαστες. Πονάει η απόφαση αυτή, αλλά τη σκέφτηκα καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Για το εάν θα άφηνα ένα συμβόλαιο δύο ετών, η απάντησή μου είναι “ναι”. Και αυτό γιατί το δέσιμο που έχω με τη Μίλαν δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από τα χρήματα».