Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε το 2019 ο ΠΑΟΚ, μια χρονιά η οποία θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας του συλλόγου, λόγω του ότι κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Ο «δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε του Ατρόμητου με 5-1, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Super League 1, για να ανέβει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα το σκορ άνοιξε μόλις στο 13ο λεπτό ο Βιεϊρίνια, για να ακολουθήσουν δύο τέρματα του Ίνγκασον στο 34′ και στο 41′, ενώ το 4-0 διαμόρφωσε στο 53΄ο Σφιντέρσκι με εκτέλεση πέναλτι. Ο Ουγκράι μείωσε προσωρινά στο 56′, όμως οι γηπεδούχοι κρατούσαν ακόμη ένα τέρμα, με τον Μίσιτς να χρίζεται σκόρερ στο 83′.

Και μπορεί το σκορ να ήταν αρκετά βαρύ για το σύνολο του Σάββα Παντελίδη, όμως οι «ασπρόμαυροι» ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί, ενώ εκμεταλλεύτηκαν και με τον καλύτερο τρόπο τον έντονο αέρα που είχαν… σύμμαχο στο πρώτο μέρος, όταν και τελείωσαν ουσιαστικά το παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ με αυτό το αποτέλεσμα έφτασε στους 40 βαθμούς στη Super League 1, για να αφήσει στους 38 τον Ολυμπιακό, που «στραβοπάτησε» την Κυριακή (22/12) στον Βόλο (0-0), ενώ άνοιξε στις τέσσερις νίκες (12 βαθμοί) τη διαφορά του από την ΑΕΚ.

Η υπεροχή του «δικεφάλου» μεταφράστηκε γκολ από πολύ νωρίς, με τον αρχηγό του να βρίσκει δίχτυα με τη βοήθεια και του Μάντσον, στον οποίον κόντραρε το σουτ του. Ο Ισλανδός πήρε τη… σκυτάλη, αφού νωρίτερα Λημνιός και Μαουρίσιο είχαν φτάσει κοντά στο γκολ, ενώ συνέχισε να σκοράρει έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μίσιτς.

Ουγκράι και Ενσικουλού πέρασαν στον ματς για τους φιλοξενούμενους με την έναρξη της επανάληψης, αλλά πριν προλάβουν να ζεσταθούν, ο Σφιντέρσκι τους… πάγωσε, όταν ανατράπηκε από τον Ρισβάνη. Ο Πολωνός φορ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε. Το πρώτο μεγάλος λάθος του Ζίβκοβιτς μπορεί να μην κόστισε στην ομάδα του, αλλά έδωσε τη δυνατότητα στον Ουγκράι να σκοράρει, αλλά ο επίλογος στο ματς ήταν του ΠΑΟΚ, με τον Κροάτη να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

  • Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 5-0
  • Λαμία-ΑΕΚ 0-0
  • ΑΕΛ-Πανιώνιος 2-0
  • Παναιτωλικός-ΟΦΗ 2-0
  • ΝΠΣ Βόλος-Ολυμπιακός 0-0
  • Παναθηναϊκός-Άρης 0-0
  • ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 5-1

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος (σε 16 αγώνες):

  1. ΠΑΟΚ 40
  2. Ολυμπιακός 38
  3. ΑΕΚ 28
  4. ΟΦΗ 23
  5. ΑΕΛ 22
  6. Άρης 22
  7. Παναθηναϊκός 22
  8. Ξάνθη 20
  9. Ατρόμητος 19
  10. Λαμία 19
  11. Βόλος 18
  12. Αστέρας Τρίπολης 15
  13. Παναιτωλικός 8
  14. Πανιώνιος 6