Μπορεί στο τέλος να έκανε δύσκολη τη ζωή του, καθώς απόλεσε μια μεγάλη διαφορά που είχε πάρει, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με νίκη την πορεία του στη Euroleague 2019-20, καθώς επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα με 87-82, για να κάνει ποδαρικό με το δεξί στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη παρουσιάστηκε αρκετά διαβασμένη, έκανε το παιχνίδι της και κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της, αλλά ήταν και αρκετά αγχωμένη. Παρόλα αυτά, το «τριφύλλι» έκανε το καθήκον του, πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και έκανε αυτό που έπρεπε μπροστά στο κοινό του, διατηρώντας και μια παράδοση που τον θέλει νικητή ως γηπεδούχο στις πρεμιέρες του θεσμού, με το ρεκόρ να φτάνει στο 9/9.

Από πλευράς «πράσινων», ο Νικ Καλάθης ήταν αυτός που ηγήθηκε της προσπάθειας με 21 πόντους και 7 ασίστ, ενώ ο Ντεσόν Τόμας συνέχισε με… φόρα, έχοντας 18 πόντους και 11 ριμπάουντ. Μάλιστα, ήταν αυτός που έβαλε και το… το κερασάκι στην «τούρτα» της νίκης, αφού στο δεύτερο μέρος ήταν εξαιρετικός.

Παρόλα αυτά, τα προβλήματα στην άμυνα και μάλιστα στο «ζωγραφιστό» έκαναν ξανά την εμφάνισή τους, κάτι το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού καλείται να δουλέψει το επόμενο διάστημα. Αυτήν την… παραφωνία εκμεταλλεύτηκε ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος δεν επηρεάστηκε από τη βράβευσή του και γνωρίζοντας καλά τα κατατόπια του ΟΑΚΑ, σημείωσε 22 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ.

Παρόλα αυτά, το «τριφύλλι» βρήκε τις λύσεις στα κρίσιμα σημεία και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να πάρει τη νίκη και μαζί ψυχολογία για τη συνέχεια της διοργάνωσης, που αυτήν τη σεζόν της Euroleague θα είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια, σε επίπεδο regular season.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 37-35, 66-53, 87-82.

Παναθηναϊκός (Αρ. Πεδουλάκης): Τόμας 18 (11 ριμπ.), Ράις 12, Παπαγιάννης 8 (5 ριμπ.), Παπαπέτρου 2, Βουγιούκας 4, Τζόνσον 3, Μπράουν, Φριντέτ 11, Καλάθης 21 (7 ασίστ), Γουάιλι 2, Μήτογλου 6, Μπέντιλ

Ερυθρός Αστέρας (Μ. Τόμιτς): Ντ. Μπράουν 5, Τσόβιτς, Λ. Μπράουν 3, Περπέρογλου 15, Νταβίντοβατς 3, Λάζιτς, Φαγιέ 3, Μπάρον 15 (6 ασίστ, 5 ριμπ.), Ντόμπριτς 6, Γκιστ 22 (7 ριμπ.), Τζένκινς 8, Ότζο 2