Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης (1/8) το τελευταίο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος έγινε δεκτός εν μέσω αποθέωσης από περίπου 400 φίλους των «πράσινων», που τον περίμεναν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο διεθνής Ισπανός φόργουορντ και πρώην παίκτης του ΝΒΑ εμφανίστηκε ενώπιον του κόσμου του «τριφυλλιού» με μία μπλούζα του Παναθηναϊκού και… σκουλαρίκι σε σχήμα τριφυλλιού, δηλώνοντας ερωτευμένος με την Ελλάδα κι ανυπόμονος να πιάσει δουλειά με τους «πράσινους».

«Είμαι χαρούμενος, είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό το πρότζεκτ. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα πάντα και θα πρέπει να αρχίσουμε να δουλεύουμε γι’ αυτό το σκοπό. Αλλά είμαι χαρούμενος. Βλέπω τους οπαδούς που περιμένουν, θα είναι διασκεδαστικό», τόνισε αρχικά ο Ισπανός και πρόσθεσε για τα πράσινα ρούχα του και τη μοίρα που τον οδήγησε στην Ελλάδα: «Δεν ξέρω για τη μοίρα και την τύχη. Έπαιξα εδώ πέρσι απέναντι στην Ελλάδα και ερωτεύτηκα την πόλη και τους φιλάθλους. Όταν παίζει ο Παναθηναϊκός στην έδρα του είναι μία τρελή ατμόσφαιρα, ανυπομονώ να τη νιώσω, ανυπομονώ να παίξω γι’ αυτή την ομάδα».

Για τις επερχόμενες «μάχες» του με τον αδερφό του Γουίλι, όταν ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στην Euroleague, ο Ερνανγκόμεθ τόνισε πως «…ανυπομονώ για κάθε παιχνίδι. Το να παίξω απέναντι στον αδερφό μου είναι ξεχωριστό, είναι το καλύτερο. Το κάναμε στο ΝΒΑ, στην Εθνική παίζουμε μαζί. Αυτά τα ματς θα έχουν ενδιαφέρον. Διάλεξε το καλύτερο γι’ αυτόν, θα δούμε πως θα πάει».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι είναι ο πρώτος Ισπανός των «πράσινων» μετά τον Φεράν Μαρτίνεθ, απάντησε: «Αισθάνομαι χαρούμενος και υπερήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου. Υπάρχει μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σε αυτό το ιστορικό κλαμπ, μία από τις καλύτερες ομάδες την τελευταία 20ετία και ήρθα εδώ για να δουλέψω».

Συνέχισε λέγοντας: «Δέχτηκα πολλά μηνύματα προτού υπογράψω για να έρθω εδώ. Όταν συμφώνησα μου είπαν συγχαρητήρια. Αισθάνομαι την αγάπη. Αλλά πρέπει να αρχίσουμε τη δουλειά και να κερδίζουμε ματς». Οσο για τους νέους συμπαίκτες του; «Όλοι έχουν το δικό τους όνομα. Πέρσι ο Λεσόρ ήταν… θηρίο, ο Σλούκας είναι θρύλος, με τον Βιλντόζα έχω παίξει αρκετές φορές. Ανυπομονώ να παίξω με όλους».