Ο Ολυμπιακός αντέδρασε έντονα για τις 192.000 ευρώ που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ότι πρέπει να εισπράξει ο πρόεδρος Τάκης Μπαλτάκος για τα πρώτα δύο χρόνια της θητείας του και το υπόμνημα της προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, Διονυσίας Μπιτζούνη, τον δικαιώνει.

Συγκεκριμένα, σε εξώδικο που έστειλε στις 10 Ιουλίου η ερυθρόλευκη ΠΑΕ, έκανε λόγο για «ποινικά κολάσιμη απόφαση» και προειδοποίησε για προσφυγή στη δικαιοσύνη, για το γεγονός ότι η Γ.Σ. της ΕΠΟ αποφάσισε ότι ο Μπαλτάκος θα πρέπει να πάρει 96.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο της θητείας του ως πρόεδρος της ομοσπονδίας και άλλα τόσα για τον δεύτερο.

Αποτέλεσμα της αντίδρασης του Ολυμπιακού ήταν να ασχοληθεί τελικά με το θέμα η Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης, με την πρόεδρό της, Διονυσία Μπιτζούνη, να παραδίδει την Παρασκευή (14/7) υπόμνημα, στο οποίο αναφέρει ότι μια τέτοια αποζημίωση δεν προβλέπεται ούτε από το καταστατικό αλλά ούτε και από τον νόμο.

Από εκεί και πέρα, πώς ακριβώς θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση, θα φανεί το προσεχές διάστημα, με τους Πειραιώτες να υποστηρίζουν ότι υπάρχει «κίνδυνος διάπραξης απιστίας εις βάρος της ομοσπονδίας».