Ο Ολυμπιακός πετάει προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος αφού είναι μπροστά στο σκορ κόντρα στον Παναθηναϊκό με 63-35 στο ΟΑΚΑ και ο 4ος τελικός της Basket League διακόπηκε στα 2′ 46” πριν το τέλος της τρίτης περιόδου λόγω αντικειμένων που έπεσαν στο παρκέ, ενώ στις εξέδρες άναψαν καπνογόνα.

Ενδιαφέρον για την εξέλιξη και την κατάληξη του παιχνιδιού προφανώς δεν υπάρχει, αφού η διαφορά που έχουν πάρει οι Ερυθρόλευκοι δεν υπάρχει περίπτωση να ανατραπεί από τους Πράσινους. Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα, επομένως, θα κατακτήσει απόψε (15/6) το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και 14ο της ιστορίας του. Το θέμα είναι πώς θα το κατακτήσει, με το παιχνίδι, δηλαδή, να ολοκληρώνεται κανονικά ή όχι.

Στο 27:14, με το σκορ στο 35-63, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού άρχισαν να ρίχνουν αντικείμενα, κροτίδες και καπνογόνα, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να φύγουν για τα αποδυτήρια αφού οι διαιτητές αποφάσισαν τη διακοπή του παιχνιδιού, τουλάχιστον μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση.

Όπως είπαν πάντως και οι ρεπόρτερ της ΕΡΤ, οι οποίοι ήταν στο παρκέ του ΟΑΚΑ, υπάρχει και το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η εκκένωση του γηπέδου προκειμένου να αρχίσει ξανά το παιχνίδι και να ολοκληρωθεί κανονικά.