Η περίοδος του Ιανουαρίου δεν είναι από τις πλέον hot, όμως υπάρχουν ονόματα που είναι σταθερές αξίες, όμως έχουν την… αλμυρή τιμή τους!

Πολλές ομάδες από την Σούπερ Λίγκα έχουν ποδοσφαιριστές αξίας στις ομάδες τους και φυσικά, ανά πάσα στιγμή, δεν αποκλείεται να έρθει η πρόταση από το εξωτερικό ή το εσωτερικό που θα τους πείσει να τους… αποχωριστούν.

Οι 6 που ακολουθούν δεν είναι οι μοναδικοί, αφού στην αγορά «παίζουν» και τα ονόματα των Ισμαέλ Μπλάνκο, του Λεάλ, των Σανκαρέ, Ούμπιντες που έχουν κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα, ακόμη και του Σισέ για το εξωτερικό βέβαια. Τα γκολ του γάλλου και η σταθερότητά του δεν έχουν περάσει απαρατήρητα στο διεθνές παζάρι! Υψηλή αξία κρατάει και ο Βασίλης Τοροσίδης.

Η Καβάλα έχει τους Ονουάτσι και Ντουγκλάο, ο Ατρόμητος τον Τάτο που έχει το μέλλον μπροστά του, ο Ηρακλής τον Σολτάνι και πάει λέγοντας… Όλα είναι θέμα τιμής, ειδικά σε τέτοιους χαλεπούς οικονομικά καιρούς. Και φυσικά, είναι θέμα της ομάδας και ικανότητα, να καταφέρει να γεμίσει τα ταμεία και να βρει άμεσα άξιο αντικαταστάτη… Αν είναι εύκολο αυτό, ειδικά σε περιπτώσεις όπως του Σισέ, του Τοροσίδη ή του Βιεϊρίνια!

Ας δούμε όμως τους ποδοσφαιριστές αναλυτικά…


ΡΑΦΙΚ ΤΖΕΜΠΟΥΡ
Ομάδα:
ΑΕΚ
Ηλικία: 26 ετών.
Θέση: Επιθετικός.

Η συμφωνία με την ΑΕΚ, αλλά το συμβόλαιο ανανέωσης δεν έχει υπογραφεί ποτέ. Για την ιστορία είχαν μιλήσει για τριετή συμφωνία ανανέωσης συμβολαίου του τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Ο γαλλοαλγερινός σήκωσε στην πλάτη του την ομάδα στις πρώτες αγωνιστικές και σκόραρε σαν μυδράλιο. Είναι περιζήτητος και δεν αποκλείεται να πουληθεί. Έχει πετύχει μέχρι τώρα 5 γκολ και έχει 28 σουτ προς την εστία. Έχει 1 ασίστ. Καλός και στα κτυπήματα φάουλ, ενώ παίζει εντός κι εκτός περιοχής (καλή πάσα). Αρέσει και σε κάποιους στον Παναθηναϊκό, αλλά είναι δύσκολη η συγκυρία με τα διοικητικά.
Εκτίμηση: Από τη στιγμή που δεν πέφτουν οι τζίφρες, όλα είναι πιθανά!

ΑΝΤΕΛΙΝΟ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ
Ομάδα: ΠΑΟΚ
Ηλικία: 24 ετών
Θέση: Μεσοεπιθετικός.

Οι τελευταίες δηλώσεις του για το μέλλον του (αναφερόμενος σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και την επόμενη μέρα) στο εξωτερικό άναψαν φωτιές στους διοικούντες τον ΠΑΟΚ. Ο πορτογάλος μεσοεπιθετικός, που κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο και σκοράρει, είναι ίσως ο πιο βελτιωμένος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος και ασφαλώς οι μεγάλοι της Αθήνας θα τον ήθελαν στις τάξεις τους. Παίζει δεξιά και αριστερά στα χαφ και έχει κάνει καλά ματς φέτος στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη. Έχει πετύχει 3 γκολ στο πρωτάθλημα και έχει μοιράσει 4 ασίστ. Είναι ο δεύτερος στις πάσες (111), μετά τον Πάμπλο Γκαρσία (156) στον ΠΑΟΚ.
Εκτίμηση: Θα πρέπει βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη ο Μαρινάκης για να τον πάρει τώρα. Το μέλλον του με τον ΠΑΟΚ θα εξαρτηθεί από τις βλέψεις του συλλόγου τη νέα χρονιά.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Ομάδα:
Πανιώνιος.
Ηλικία: 24 ετών
Θέση: Δεξιός μπακ.

Με όσα συμβαίνουν διοικητικά στον Πανιώνιο είναι λογικό να έχει μπει πωλητήριο στους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Έγινε αρχηγός στα 23 του μετά την αποχώρηση του Μάκου. Είναι δυναμικός, αλλά έχει και καλή τεχνική. Κάνει δική του όλη την δεξιά πλευρά και έχει καλή σέντρα. Το θέμα είναι να μην ξεχνιέται στις επιστροφές. Ο Ολυμπιακός έχει μπει γερά στην απόκτησή του, ενώ θα ήταν προτεραιότητα και φυσικά άμεση η αγορά του εφόσον αποχωρούσε με μεταγραφή ο Τοροσίδης. Θα έλυνε όμως και το πρόβλημα της ΑΕΚ. Αν αποχωρήσει ο Γιούρκας στον ΠΑΟ, ιδανικό δίδυμο με Βύντρα (αν δεν πουληθεί κι αυτός). Έχει πετύχει 1 γκολ, όμως έχει και 2 ασίστ. Συνολικά έχει 156 πάσες και 19 κλεψίματα στις 14 συμμετοχές του φέτος.
Εκτίμηση: Αργά ή γρήγορα θα πουληθεί. Το ίδιο συνέβη και με τον αριστερό μπακ τον Τζαβέλλα. Τα ανταλλάγματα θα παίξουν ρόλο. Χρήματα και ίσως κάποιος παίκτης.


ΜΠΕΡΝΑΡ ΚΟΥΜΟΡΤΖΙ
Ομάδα: Πανιώνιος
Ηλικία:25 ετών.
Θέση: Μέσος

«Παίζει» για τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο τώρα, αλλά κατά καιρούς. Ειδικά για τους «πράσινους» είναι ο παίκτης που έψαχναν, ο Κουμορτζί με τα πνευμόνια που πατάει κιόλας περιοχή, βοηθάει στην επίθεση, αλλά γεμίζει και το κέντρο. Είναι και διεθνής με την Γκάνα. Έχει σκοράρει 1 φορά, έχει όμως 13 σουτ προς την εστία. Έχει ακόμη 24 κλεψίματα και έχει παίξει σε 10 αγώνες.
Εκτίμηση: Η τιμή του ήδη έχει αρχίσει να πέφτει, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, όμως η αξία του αργά ή γρήγορα θα εκτιμηθεί και κάποιος θα τον αποκτήσει. Ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα και μπορεί να βοηθήσει άμεσα. Πωλείται βέβαια και σε ομάδα του… εξωτερικού.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ομάδα
: Κέρκυρα.
Ηλικία: 32 ετών.
Θέση: Τερματοφύλακας

Μπορεί να αγωνίστηκε στην Κέρκυρα, αλλά οι εμφανίσεις του κάτω από τα δοκάρια έστειλαν μήνυμα στους… μεγάλους συλλόγους της Σούπερ Λίγκας. Σωστές τοποθετήσεις, όχι παιδαριώδη λάθη και συνολικά 66 αποκρούσεις και 63 επεμβάσεις. Έχει ακόμη 2 χρόνια συμβόλαιο και σε δηλώσεις του είχε τονίσει ότι είναι πολύ κολακευτικό το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.
Εκτίμηση: Δεν βλέπουμε τον άλλοτε γκολκίπερ της Κόβεντρι (είχε μείνει ελεύθερος) να παραμένει πολύ στην Κέρκυρα. Στους τερματοφύλακες δεν παίζει τόσο ρόλο η ηλικία, τουναντίον μάλιστα, οι έμπειροι προσφέρουν περισσότερα με την ωριμότητά τους.


ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ
Ομάδα:
Αστέρας Τρίπολης
Ηλικία: 18 ετών.
Θέση: Μεσοεπιθετικός.

Έβαλε καταπληκτικό γκολ εναντίον της ΑΕΚ και η τιμή του… εκτοξεύτηκε. Ο Βαγγέλης Βλάχος που επέμενε για την απόκτησή του, του έπλεξε το εγκώμιο και όπως έχει πει, «θα αφήσει εποχή». Αποκτήθηκε φέτος από τα Τρίκαλα και αναμένεται να φέρει εκατομμύρια στα ταμεία της ομάδας της Πελοποννήσου. Αρχικά είχε συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ, ενώ ένα φεγγάρι είχε απορριφθεί στον Πειραιά! Έχει ύψος 1μ83 και εκπληκτική τεχνική. Του λείπουν παιχνίδια όμως και δεν έχει καθιερωθεί ακόμη στον Αστέρα Τρίπολης. Μην ξεχνάμε όμως ότι είναι η πρώτη του σεζόν στη Σούπερ Λίγκα. Τον βλέπουν διάφοροι μάνατζερ και από ομάδες από το εξωτερικό (έχει ακουστεί και από Γιουβέντους), ενώ αρέσει πολύ στον Μαρινάκη, που θέλει να μαζέψει πολλά εγχώρια ταλέντα στο λιμάνι. Ο διεθνής με την Ελπίδων ποδοσφαιριστής έχει 1 γκολ και 1 ασίστ, όμως έχει παίξει μόλις 352 λεπτά σε 13 ματς.
Εκτίμηση: Τα αφεντικά του Αστέρα που έχουν λεφτά, θα τον μοσχοπουλήσουν. Δεν βιάζονται, όσο νομίζουν ορισμένοι. Έχει χρόνια μπροστά του και όσο περνάει ο καιρός και προσαρμόζεται θα παίζει καλύτερα. Η πρώτη του χρονιά άλλωστε είναι αναγνωριστική. Αν έρθει η σούπερ πρόταση από τώρα, δεν θα έλεγαν όχι!

Πηγή: gazzetta.gr