Η 9η και προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League είναι αυτή που έκρινε τελικά -εκτός κι αν συμβεί ασύλληπτη έκπληξη- τη μάχη του τίτλου, με την ΑΕΚ να νικάει τον Άρη και να πάει στο +3 από τον Παναθηναϊκό που έχασε από τον Ολυμπιακό, θέλοντας πλέον μια ισοπαλία με τον Βόλο στην OPAP Arena για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Καραϊσκάκη με αποκλειστικό στόχο τη νίκη ώστε να βρεθεί αγκαλιά με την κατάκτηση του τίτλου αλλά τελικά ηττήθηκε με 1-0 από τον Ολυμπιακό και έπεσε στη 2η θέση.

Στην 1η πλέον, μόνη, είναι η ΑΕΚ, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αλλά έκανε την ανατροπή με γκολ των Φαν Βέερτ και Τσούμπερ, νίκησε με 2-1 και πήγε στο +3 μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Τέλος, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο ΠΑΟΚ με σκόρερ τούς Ζίβκοβιτς και Μπράντον Τόμας καθάρισε με 2-0 τον Βόλο και την Κυριακή (14/5) θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι που θα κρίνει ποια ομάδα θα πάρει την 3η θέση και το καλό εισιτήριο για το Europa League.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (9 αγωνιστικές)

ΑΕΚ 80
Παναθηναϊκός 77
Ολυμπιακός 70
ΠΑΟΚ 67
Άρης 50
Βόλος 40

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14/5)

ΑΕΚ – Βόλος (20:00)
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (20:00)
Παναθηναϊκός – Άρης (20:00)