Με γκολ των Ζίβκοβιτς και Μπράντον Τόμας ο ΠΑΟΚ πέρασε με 2-0 από το Πανθεσσαλικό Στάδιο κόντρα στον Βόλο και παρέμεινε στο -3 από τον Ολυμπιακό τον οποίο υποδέχεται την Κυριακή (14/5) στο παιχνίδι που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει την 3η θέση και το καλό εισιτήριο για το Europa League.

Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στα πρώτα λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να… τα βρίσκουν πρώτοι και να έχουν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 12′ με τον Μπράντον Τόμας που απέφυγε τρεις αντιπάλους αλλά ο Πίρινεν πρόλαβε να τον δυσκολέψει στο σουτ, το οποίο τελικά μπλόκαρε ο Αυγερινός. Όπως και να έχει, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ανέβασε σταδιακά ρυθμό και δεν άργησε να έρθει και το προβάδισμα.

Στο 28′ ο Ντάντας έδωσε στον Ζίβκοβιτς και αυτός με ωραίο διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1, για να ακολουθήσει το δοκάρι του Μπράντον Τόμας σε σέντρα του Σέρβου. Ο ΠΑΟΚ, με λίγα λόγια, θα μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι από το ημίχρονο και ουσιαστικά αυτό έγινε παρά το γεγονός ότι δεν έβαλε δεύτερο γκολ σε αυτό το διάστημα. Αρκούσε, βλέπετε, η αποβολή του Πιρές στο 45′ για το σκληρό μαρκάρισμα στον Ζίβκοβιτς, με τους Θεσσαλούς να μένουν με 10 παίκτες.

Αυτή η εξέλιξη απλοποιούσε πολύ τα πράγματα για τους ασπρόμαυρους, οι οποίοι μπήκαν δυνατά στο β’ μέρος και έκαναν το 0-2 στο 57′ με την κεφαλιά του Μπράντον Τόμας μετά τη σέντρα του Σβαμπ. Και από εκεί και πέρα, αλλαγές από τους δύο προπονητές, χαμηλός ρυθμός και αναμονή για το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή αφού δεν γινόταν να αλλάξει το αποτέλεσμα.

Βόλος: Αυγερινός, Σι, Πίρινεν, Ασλανίδης, Οικονομόπουλος (63’ Τριανταφύλλου), Μεταξάς, Κάτσε (87’ Λούνα), Τάχατος, Καρτάλης (75’ Άλχο), Πιρές, Μεσκίδα (75’ Τσοκάνης).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Σβαμπ (70’ Φιλίπε Σοάρες), Ντάντας, Ζίβκοβιτς (70’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (79’ Τζίμας), Κωνσταντέλιας, Μπράντον (82’ Ρικάρντο).