Η Μπαρτσελόνα είναι στο στόχαστρο της ισπανικής δικαιοσύνης αφού της έχει ασκηθεί δίωξη για διαφθορά εξαιτίας πληρωμών σε εταιρεία του πρώην Νο2 των Ισπανών διαιτητών και η UEFA αποφάσισε να ανοίξει φάκελο για το θέμα, με το ισπανικό κλαμπ να κινδυνεύει ακόμη και με αποκλεισμό από το Champions League.

Οι ισπανικές Αρχές έχουν αρχίσει κανονικά και με το νόμο πλέον, μετά τη δίωξη από την εισαγγελία της Βαρκελώνης για διαφθορά, την υπόθεση που αφορά στις πληρωμές προς τον Ενρίκεθ Νεγκρέιρα και παράλληλα θα αρχίσει έρευνα και από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η UEFA ούτως ή άλλως δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τη Μπαρτσελόνα την τελευταία διετία λόγω του θέματος της European Super League και με την έρευνά της θέλει να διαπιστώσει αν έχει υπάρξει παραβίαση της παραγράφου 7 του άρθρου 4 των κανονισμών της.

Όπως αναφέρεται σε αυτό, μπορεί να αποκλειστεί από τις διοργανώσεις της UEFA μια ομάδα αν αποδειχθεί ότι δυσφημεί με τη συμμετοχή του τον θεσμό μέσω άμεσης ή έμμεσης εμπλοκής του σε προσπάθεια επηρεασμού του αποτελέσματος ενός αγώνα σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο.