Την ημέρα που ο ατζέντης του ανακοίνωσε πως ο Μίλαν Σκρίνιαρ δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Ίντερ και ως εκ τούτου θα φύγει ελεύθερος το καλοκαίρι, ο Σλοβάκος κεντρικός αμυντικός ήταν ο βασικός λόγος που η ομάδα του έχασε με 1-0 από την Έμπολι στο «Τζουζέπε Μεάτσα» στο ματς που έκλεισε το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Serie A.

Σε ματς που οι «νερατζούρι» είχαν τον έλεγχο από την αρχή και πίεζαν για να βρουν το γκολ που θα «ξεκλείδωνε» το ματς χάνοντας ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες, ο Σκρίνιαρ άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε στο 40ό λεπτό. Ήταν η δεύτερη κίτρινη σε 15 λεπτά. Με το γήπεδο ήδη εκνευρισμένο μαζί του, το μέλλον του στο κλαμπ δεν είναι… ευοίωνο.

Αν και με δέκα, η Ίντερ δεν σταμάτησε να προσπαθεί να βρει το γκολ που θα της έδινε το τρίποντο και θα της… ανέβαζε στη δεύτερη θέση της κατάταξης στο -10 από τη Νάπολι, αλλά κυρίως θα την εδραίωνε εντός της πρώτης 4άδας της βαθμολογίας που δίνει εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου UEFA Champions League. Με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, τα χρήματα της Ευρώπης είναι απαραίτητα και η… προτεραιότητα.

Η Ίντερ, όμως, δεν μπόρεσε να πάρει ούτε την ισοπαλία. Στο 66′ σε αντεπίθεση της Έμπολι, ο Τομάζο Μπαλντάντσι βρήκε στόχο με τον αντίπαλο κίπερ Ονάνα να μπορεί να κάνει παραπάνω για να σταματήσει την πορεία της μπάλας. Οι «νερατζούρι» έπειτα έψαξαν την ισοφάριση κι έφτασαν κοντά σε αυτή με το δοκάρι του ντε Φράι και μια πολύ καλή ευκαιρία του Τζέκο.

Νωρίτερα, η Μπολόνια και η Κρεμονέζε έμειναν στο 1-1 στο «Ρενάτο Νταλ’ Άρα», αποτέλεσμα που δεν άφησε καμία ομάδα απόλυτα ευχαριστημένη.

Οι φιλοξενούμενοι, που προέρχονταν από την τεράστια πρόκριση στους προημιτελικούς του Coppa Italia επί της Νάπολι μέσα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», εξακολουθούν να αναζητούν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Με το βαθμό που απέσπασαν παραμένουν στην τελευταία θέση της κατάταξης, αλλά δεν δείχνουν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν…

Μετά την ήττα από την Λάτσιο και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, η Μπολόνια ήθελε τη νίκη περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, αλλά και για να βελτιώσει τις όποιες πιθανότητες έχει για ευρωπαϊκή έξοδο. Ωστόσο, θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή με το βαθμό που πήρε, καθώς ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 50′ από το εύστοχο πέναλτι του Οκερέκε, πέντε λεπτά μετά βρήκε την ισοφάριση με το αυτογκόλ του Κίρικες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)

  1. Νάπολι 50
  2. Μίλαν 38 -18αγ.
  3. Ίντερ 37
  4. Ρόμα 37
  5. Αταλάντα 35
  6. Λάτσιο 34 -18αγ.
  7. Ουντινέζε 28
  8. Τορίνο 26
  9. Έμπολι 25
  10. Γιουβέντους 23
  11. Φιορεντίνα 23
  12. Μπολόνια 23
  13. Μόντσα 22
  14. Λέτσε 20
  15. Σπέτσια 18
  16. Σαλερνιτάνα 18
  17. Σασουόλο 17
  18. Βερόνα 12
  19. Σαμπντόρια 9
  20. Κρεμονέζε 8
    • Η Γιουβέντους έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 15 βαθμών.