Η αποτυχία της Βραζιλίας στο Μουντιάλ 2022, όπου αποκλείστηκε από την Κροατία στους προημιτελικούς, είχε ως συνέπεια το τέλος της συνεργασίας με τον Τίτε και από τότε αναζητείται ο αντικαταστάτης του, με τον Ρονάλντο να μεσολαβεί ώστε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας να τα πει από κοντά με τον Κάρλο Αντσελότι και τον Λουίς Ενρίκε.

Η Σελεσάο ήταν θεωρητικά ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε και στην πράξη. Ο Νεϊμάρ και η παρέα του αποκλείστηκαν στους «8», ο προπονητής έχασε τη δουλειά του και η ομοσπονδία προσπαθεί εδώ και ένα μήνα να βρει τον αντικαταστάτη του, χωρίς όμως να τα έχει καταφέρει.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου, η Βραζιλία θέλει ένα μεγάλο όνομα από Ευρώπη για τον πάγκο της και ο Ρονάλντο το «Φαινόμενο» είναι αυτός που έχει αναλάβει να βοηθήσει τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Εντνάλντο Ροντρίγκες, έχοντας αναλάβει να τον φέρει σε επαφή με τους Αντσελότι και Λουίς Ενρίκε.

Ο Ρονάλντο έχει άριστες σχέσεις με αμφότερους και φροντίζει ώστε να κανονίσει συνάντηση με τον Ροντρίγκες, αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα σε ό,τι αφορά τον Αντσελότι αφού έχει συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2024 και έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμία του είναι να το εξαντλήσει.

Όσο για τον Λουίς Ενρίκε, από την άλλη πλευρά, είναι ελεύθερος μετά το τέλος της συνεργασίας του με την εθνική Ισπανίας.