Πριν 2,5 μήνες, 3 Σεπτεμβρίου ήταν, οι οπαδοί του Ολυμπιακού ξεσηκώνονταν και τα διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν με… ρυθμό πολυβόλου το όνομα της πειραϊκής ομάδας λόγω της ανακοίνωσης της μεταγραφής του Μαρσέλο, του Βραζιλιάνου άσου που κατέκτησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης περισσότερους τίτλους από ό,τι οποιοσδήποτε άλλος στην τεράστια ιστορία του κλαμπ, γράφοντας τη δική του που είναι επίσης μεγάλη. Τώρα, όμως, το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό…

Όταν οι ερυθρόλευκοι άρχιζαν τις συζητήσεις με τον παίκτη και τελικά έπαιρναν τη θετική απάντηση στην πρόταση που του κατέθεσαν, πίστευαν ότι έπαιρναν… δύο σε ένα. Όχι μόνο έναν παίκτη μεγάλης αξίας και τεράστιας εμπειρίας, αλλά και έναν παίκτη που θα αποτελούσε κινητή διαφήμιση για την ομάδα, για το κλαμπ, για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Μαρσέλο έχει τον μεγαλύτερο λογαριασμό στο Instagram που είδε ποτέ η χώρα μας.

Και επειδή όντως τα πίστευαν αυτά, δεν είχαν κανένα πρόβλημα με το να τον περιμένουν. Δεν είχαν κανένα θέμα με το να κάνουν υπομονή προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο σωματικής και φυσικής κατάστασης, αφού είχε περάσει το καλοκαίρι χωρίς ομάδα, άρα λογικό ήταν να μείνει πίσω. Αυτό που δεν είναι λογικό, είναι 2,5 μήνες μετά ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ να είναι… λες και ήρθε τώρα στην Ελλάδα.

Το σώμα του δεν δείχνει όσο fit θα έπρεπε και αυτό, προφανώς, δεν είναι η εντύπωση μόνο όσων δεν έχουν επαφή μαζί του, αλλά και όσων τον ζουν καθημερινά. Όπως, δηλαδή, ο Μίτσελ, ο οποίος επίσης είναι ένας από τους θρύλους της Ρεάλ. Ο Ισπανός προπονητής δεν είναι τρελός, να έχει τον Μαρσέλο σε καλή κατάσταση και να μην τον βάζει. Αντιθέτως, είναι λογικός και γι’ αυτό έχει δώσει κάποιες… σκόρπιες συμμετοχές στον παίκτη, δείχνοντας ότι δεν τον υπολογίζει.

Ο Μαρσέλο

Το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος έμεινε εκτός αποστολής για τα δύο ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, με τον Ολυμπιακό μάλιστα να είναι πίσω και από τους δύο στη βαθμολογία, ήταν σημαντικό «χτύπημα». Ήταν, βασικά, η επιβεβαίωση από την πλευρά των ερυθρόλευκων ότι υπάρχει πρόβλημα. Και επειδή πρόκειται για ποδοσφαιρική ομάδα και όχι για πλατφόρμα των social media, από ένα σημείο κι έπειτα ήταν δεδομένο ότι θα επικρατούσε το αγωνιστικό συμφέρον και όχι το εμπορικό.

Έτσι, όπως είπε και ο έμπειρος ρεπόρτερ Κώστας Νικολακόπουλος, δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι ο Μαρσέλο θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού και μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Και το γεγονός ότι η συνεργασία των δύο πλευρών μπορεί να διακοπεί μέσα στη σεζόν και όχι στο τέλος αυτής, δείχνει και το μέγεθος της απογοήτευσης που επικρατεί για όσα (δεν) έχει δείξει στην Ελλάδα.

Μια εξέλιξη, το να συζητάμε για διαζύγιο μέσα στη σεζόν δηλαδή, που κανείς δεν περίμενε όταν στις 3 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την απόκτηση του Μαρσέλο, τον οποίο έσπευσαν να υποδεχθούν και να αποθεώσουν χιλιάδες κόσμου στο Καραϊσκάκη. Στη βραδιά που, τελικά, μπορεί να είναι και η μοναδική στην οποία ο Βραζιλιάνος μπήκε στο γήπεδο και όσα έκανε προκάλεσαν χαμόγελα και πανηγυρισμούς μόνο…