Ένα από τα μεγάλα «στοιχήματα» του Ματίας Αλμέιδα από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ είναι να μετατρέψει σε σέντερ φορ τον Λιβάι Γκαρσία και η πρόοδος είναι εμφανής από παιχνίδι σε παιχνίδι, γεγονός που προκαλεί φυσικά έντονη ικανοποίηση σε όλους στην Ένωση αλλά παράλληλα τούς αγχώνει κιόλας, ειδικά όσο πλησιάζει ο Ιανουάριος.

Ο 24χρονος άσος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ήρθε ως εξτρέμ στην Ελλάδα πριν δύο χρόνια και σε αυτή τη θέση αγωνιζόταν συνεχώς, αλλά η έλευση του Αργεντίνου προπονητή άλλαξε τα πράγματα. Παρά το γεγονός ότι τα ΜΜΕ εξέφραζαν επιφυλάξεις, ο Αλμέιδα επέμεινε ότι ο Γκαρσία έχει όλα όσα χρειάζονται για να γίνει φορ και είναι φανερό πλέον σε κάθε παιχνίδι ότι νιώθει όλο και πιο άνετα στη νέα του θέση. Πριν λίγα 24ωρα, άλλωστε, ήταν αυτός που καθάρισε το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Λογικό είναι, επομένως, στην ΑΕΚ να είναι απολύτως ικανοποιημένοι και ειδικά από τη στιγμή που ξέρουν ότι υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αυτό, όμως, δεν το ξέρουν μόνο οι άνθρωποι της Ένωσης. Το ξέρουν και αυτοί των άλλων ομάδων και δεν αναφερόμαστε στις ελληνικές αλλά σε ομάδες του εξωτερικού, οι οποίες έχουν αρχίσει να σημειώνουν το όνομα του Λιβάι Γκαρσία και καλό θα είναι οι κιτρινόμαυροι να προετοιμάζονται για κάποια κρούση αργά ή γρήγορα.

Η επένδυση που θα φέρει λεφτά αλλά… τώρα;

Στη διοίκηση της ΑΕΚ, βέβαια, αυτό το ξέρουν πολύ καλά. Όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσιζε να ανάψει το πράσινο φως για να δοθούν 2,6 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του παίκτη, στην ΠΑΕ το είχαν δει ως επένδυση. Υπολόγιζαν δηλαδή -και ακόμη υπολογίζουν- ότι η αγωνιστική εξέλιξη του Λιβάι Γκαρσία θα είναι τέτοια που θα φέρει, μια μέρα, πολλά εκατ. ευρώ στο ταμείο. Πολλά περισσότερα από αυτά που δόθηκαν για να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Αυτή η στιγμή, όμως, δεν μπορεί να είναι τώρα.

Η ομάδα είναι σε διαδικασία χτισίματος και ο Αλμέιδα δεν το συζητάει καν για αποχώρηση κάποιου βασικού παίκτη. Ειδικά για αποχώρηση του παίκτη με τον οποίο δουλεύει τόσο πολύ ώστε να του αλλάξει θέση, ρόλο στο γήπεδο, να σημαδέψει την καριέρα του. Δεν θέλει ούτε να σκέφτεται, επομένως, ενδεχόμενο πώλησης του Λιβάι. Και ειδικά σε μια εποχή στην οποία η ομάδα πείθει όλο και περισσότερο τον κόσμο της, αλλά και τους ουδέτερους, ότι μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

Για την ΑΕΚ θα είναι σημαντικότατο «χτύπημα» το να χάσει τον Γκαρσία τον προσεχή Ιανουάριο, για παράδειγμα. Θα είναι πολύ πιο εύκολο για όλους, από τον Αλμέιδα μέχρι και τους οπαδούς, να δεχθούν κάτι τέτοιο το προσεχές καλοκαίρι, όταν θα υπάρχει και ο χρόνος για να αντικατασταθεί επάξια. Αρκεί, φυσικά, να συνεχίσει τη βελτίωσή του και τα γκολ, ώστε το ενδιαφέρον που αυτή τη στιγμή υπάρχει σε ευρωπαϊκές ομάδες αλλά είναι φιλολογικό, να μετατραπεί σε επίσημες κρούσεις και προτάσεις…