Η μεταγραφή του Μαρσέλο έχει κάνει ευτυχισμένους τους οπαδούς του Ολυμπιακού και παράλληλα αποτελεί τέλεια διαφήμιση για τους Πειραιώτες, όπως δείχνουν και οι διεθνείς αναφορές σε όσα έγιναν στην παρουσίασή του στο Καραϊσκάκη, με αποτέλεσμα το… μπαλάκι να περνάει πλέον στην πλευρά του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει ακόμη ανοιχτή μια μεταγραφική εκκρεμότητα.

Οι πράσινοι έχουν αρχίσει εξαιρετικά το φετινό πρωτάθλημα, έχοντας τρεις νίκες μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Και μπορεί οι Ιωνικό, ΟΦΗ, Λεβαδειακός να μην ήταν και οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι, ειδικά με τα δύο εκ των τριών παιχνιδιών να είναι εντός έδρας, αλλά το γεγονός δεν αλλάζει: Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε αυτό που έπρεπε και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ, παρά τις απουσίες που υπήρχαν. Λογικό είναι, επομένως, στις τάξεις του Παναθηναϊκού να επικρατεί απόλυτη ικανοποίηση για το ξεκίνημα μιας σεζόν, στην οποία ο στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αυτό έχει αποδειχθεί και από την ως τώρα μεταγραφική ενίσχυση, χωρίς αυτή να έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Οι κυπελλούχοι Ελλάδας αναζητούν έναν παίκτη για το χώρο του κέντρου και ο Σέρβος προπονητής ξέρει ότι μπορεί να κοιτάξει και πιο ακριβές περιπτώσεις από ό,τι θα περίμενε κανείς. Αυτό, άλλωστε, του το έχει πει ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος δεν έμεινε μόνο στα λόγια. Έχει δείξει και στην πράξη ότι ανεβάζει τον πήχη με την αύξηση του φετινού μπάτζετ. Δεν είναι παράλογο, επομένως, το να περιμένει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει δυνατό κλείσιμο στις μεταγραφές και όντως αυτός είναι ο στόχος.

Ο Μπερνάρντ

Ενα δεύτερο «μπαμ» στυλ Μπερνάρντ

Οι πράσινοι, βέβαια, την έχουν ήδη ρίξει τη δική τους «βόμβα». Ο λόγος, φυσικά, για τον Μπερνάρντ, η απόκτηση του οποίου ενθουσίασε τους οπαδούς του. Τους έστειλε μετά από καιρό στο αεροδρόμιο για να υποδεχθούν μια μεταγραφή της ομάδας και το θέμα είναι αν θα ξαναπάνε. Ενδεχόμενο που συγκεντρώνει καλές πιθανότητες αυτή τη στιγμή… Στόχος των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι να προχωρήσουν σε μια νέα μεταγραφή στυλ Μπερνάρντ.

Να αποκτήσουν, δηλαδή, για το κέντρο έναν παίκτη που θα έχει αξία, όνομα και βιογραφικό που θα προκαλέσει ενθουσιασμό στον κόσμο. Προφανώς και δεν είναι εύκολο, αφού κάθε μέρα που περνάει και πλησιάζουμε στη 15η Σεπτεμβρίου οι επιλογές μειώνονται, αλλά οι πράσινοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν το καλύτερο. Με γνώμονα, πάντα, τις κατευθύνσεις που έχει δώσει ο Γιοβάνοβιτς για το στυλ παίκτη που θέλει, αφού ό,τι πει ο Σέρβος προπονητής είναι νόμος για τους ανθρώπους της διοίκησης. Κάτι που έχει κερδίσει, φυσικά, με τη δουλειά του και τα αποτελέσματα.