Η 5η Σεπτεμβρίου 2022 είναι μια ημερομηνία που θα μείνει στην ιστορία του Ολυμπιακού αφού παρουσίασε και επισήμως στον κόσμο του μια από τις σπουδαιότερες μεταγραφές που έγιναν ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Μαρσέλο να γνωρίζει την πρώτη αποθέωση και τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ να στέκονται στην ατμόσφαιρα που επικρατούσε.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Βραζιλιάνο σταρ, οι οπαδοί των Πειραιωτών ξεσηκώθηκαν. Και είναι λογικό. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχει έρθει στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο. Πρόκειται για έναν θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία πριν λίγους μήνες σήκωνε πρωτάθλημα και (το 5ο) Champions League.

Είναι, με λίγα λόγια, μια μεταγραφή που αποτελεί διαφήμιση για το ελληνικό πρωτάθλημα και φυσικά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει ήδη να αντιλαμβάνεται τα κέρδη αυτής της κίνησης.

Μάλιστα στο podcast του Newsbeast για τη μεταγραφική βόμβα του καλοκαιριού, μπορείτε να ακούσετε για το πώς έκλεισε ο Μαρσέλο στον Ολυμπιακό.

Από το βράδυ της Δευτέρας (5/9), άλλωστε, είναι συνεχείς οι αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ για όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη. Χαρακτηριστικό είναι, για παράδειγμα, το δημοσίευμα της μαδριλένικης Marca, η οποία αναφέρει τα εξής στην ιστοσελίδα της.

«Πάνω από 20.000 φίλοι του Ολυμπιακού υποδέχτηκαν θερμά τον Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος συνοδευόταν από το γιο του και τη σύζυγό του φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα με το Νο12. Οι οπαδοί της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας δεν γινόταν χάσουν το πάρτι για τον 34χρονο Βραζιλιάνο, ο οποίος συμφώνησε με τον Ολυμπιακό για 1+1 χρόνια».

Το δημοσίευμα της Marca για Ολυμπιακό και Μαρσέλο

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η -επίσης μαδριλένικη- AS, η οποία αναφέρει: «Ο Μαρσέλο, ο πιο επιτυχημένος παίκτης στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, έλαβε την Δευτέρα τη ζεστασιά και την υποστήριξη των νέων οπαδών του σε μια παρουσίαση αντάξια του θρύλου που είναι: ενώπιον σχεδόν 10.000 Ελλήνων που φώναξαν το όνομά του. Μαρσέλο, Μαρσέλο! Στα 97 χρόνια ιστορίας της, οι οπαδοί της πρωταθλήτριας Ελλάδας δεν είχαν την ευκαιρία να εμψυχώσουν έναν παίκτη με τέτοα, καριέρα ή προσοχή από τα ΜΜΕ. Ούτε ο Ριβάλντο δεν δημιούργησε τόσες προσδοκίες στην παρουσίασή του το 2004, την οποία παρακολούθησαν 3.000 άτομα».

Χαμός στο Twitter και στα social του Μαρσέλο

Ένας χαμός, εν τω μεταξύ, έγινε στα social media, με τους πιο έγκυρους δημοσιογράφους σε μεταγραφικά θέματα, όπως για παράδειγμα οι Ιταλοί Φαμπρίτσο Ρομάνο και Νικολό Σκίρα, να αναφέρονται στο θέμα κάνοντας αναρτήσεις με βίντεο από το Καραϊσκάκη ή με φωτογραφίες που δείχνουν τον Μαρσέλο στα αποδυτήρια του γηπέδου του Ολυμπιακού, παρέα με τον μάνατζερ που μεσολάβησε για να γίνει η μεταγραφή.

Οι σχεδόν 60 εκατ. followers στο instagram που έχει ο Μαρσέλο δείχνουν τη δυναμική του ποδοσφαιριστή και στα social media και το πόσο αναγνωρισμένος αθλητής είναι.

Μάλιστα, οι δημοσιεύσεις των φωτογραφιών και των βίντεο από την παρουσίασή του στο Καραϊσκάκη με τη φανέλα του Ολυμπιακού, συγκέντρωσε πάνω από 1 εκατ. likes ενώ είναι δεδομένο πως δεκάδες εκατομμύρια κόσμος είδα να περνάει από την αρχική του σελίδα στο instagram η εικόνα του Μαρσέλο με τα ερυθρόλευκα.