Η Ευρώπη έλαβε πρόωρο τέλος για τον Παναθηναϊκό που στρέφει πλέον την προσοχή του στο πρωτάθλημα, μπαίνοντας στη μάχη την Κυριακή με αντίπαλο τον Ιωνικό στη Λεωφόρο, χωρίς όμως να παραβλέπει τα μεταγραφικά, αφού υπάρχουν ανοιχτές εκκρεμότητες παρά τη συμφωνία με τον Μπερνάρντ και παράλληλα υπάρχει ενδιαφέρον από ευρωπαϊκές ομάδες για παίκτες του, όπως για παράδειγμα αυτό της Τραμπζονσπόρ για τον Δημήτρη Κουρμπέλη.

Οι πράσινοι, είναι η αλήθεια, ξεπέρασαν εύκολα τον αποκλεισμό από τη Σλάβια Πράγας στα προκριματικά του Europa Conference League, χάρη και στην αντίδραση των οπαδών της. Κανένα κράξιμο προς την ομάδα παρά μόνο στήριξη και σύνθημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτός θα είναι ο στόχος της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς φέτος και για να συμβεί αυτό, για να είναι δηλαδοί οι κυπελλούχοι Ελλάδας όσο πιο ενισχυμένοι γίνεται, θα γίνει ακόμη μία μεταγραφή. Και δεν αναφερόμαστε σε αυτή του Μπερνάρντ, η οποία θεωρείται σίγουρη.

Σύμφωνα με όσα λένε στην πράσινη ΠΑΕ, λοιπόν, ο στόχος είναι η απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή για τη θέση του επιθετικού μέσου. Και μάλιστα θα πρόκειται για παίκτη που θα μπορεί να πάρει θέση βασικού, δεν θα είναι δηλαδή ένας που θα αποκτηθεί απλά για να δώσει βάθος στο ρόστερ. Ονόματα δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη αλλά ο Γιοβάνοβιτς παρακολουθεί τους παίκτες που έχει στη λίστα του και σύντομα θα πρέπει να αναμένονται νέα.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά επιθετικό ή εξτρέμ, θα πρέπει να θεωρείται (σχεδόν) σίγουρο ότι δεν θα γίνει κάποια άλλη κίνηση. Η παρουσία των Σπόραρ και Ιωαννίδη είναι αρκετή σύμφωνα με τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος μπορεί να υπολογίζει για την επίθεση -αν χρειαστεί- και τον Βέρμπιτς. Παράλληλα, ο Μπερνάρντ μπορεί να έρχεται για να παίζει πίσω από τον επιθετικό, αφού για εκεί τον υπολογίζει ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, αλλά παράλληλα μπορεί να αγωνιστεί και ως εξτρέμ.

Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα γίνει άλλη μεταγραφή για τα άκρα της επίθεσης, αφού υπάρχουν και οι Παλάσιος, Αϊτόρ και Βέρμπιτς. Αυτοί οι τρεις συν, όπως προαναφέρθηκε, τον Μπερνάρντ θα είναι οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Γιοβάνοβιτς για τις θέσεις των εξτρέμ και κρίνονται ως αρκετοί, ποσοτικά και ποιοτικά, για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις που θα υπάρχουν.

Πρόταση της Τράμπζονσπορ για Κουρμπέλη, αλλά…

Ο Γιοβάνοβιτς με τον Κουρμπέλη

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τις πιθανές αποχωρήσεις, είναι δεδομένο το ενδιαφέρον της Τράμπζονσπορ για τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Η ομάδα των Τάσου Μπακασέτα και Μανώλη Σιώπη χρειάζεται ενίσχυση στο χώρο του κέντρου και έχει ψηλά στη λίστα της το όνομα του αρχηγού του Παναθηναϊκού, καταθέτοντας και πρόταση ύψους 600.000 ευρώ στους πράσινους.

Μια πρόταση, όμως, την οποία η διοίκηση της ΠΑΕ δεν μπήκε καν στον κόπο να συζητήσει. Το ποσό θεωρείται εξαιρετικά μικρό και αυτό έγινε σαφές και στους Τούρκους, οι οποίοι θα πρέπει να επανέλθουν με νέα, βελτιωμένη πρόταση αν θέλουν να αποκτήσουν τον Κουρμπέλη. Και βελτιωμένη κατά πολύ, αφού από τις τάξεις των πράσινων διαρρέουν ότι για κάτω από ένα εκατ. ευρώ δεν θα γίνει καν συζήτηση. Καταλαβαίνει ο καθένας, επομένως, ότι ο Κουρμπέλης, όπως όλα δείχνουν, θα είναι στον Παναθηναϊκό και φέτος.