Στην Άρσεναλ φοβούνταν μήπως την… πατήσουν όπως την περασμένη σεζόν που μπήκαν ενθουσιασμένοι στην πρεμιέρα της Premier League και ηττήθηκαν με 2-0 από τη νεοφώτιστη Μπρέντφορντ (1-0). Ωστόσο, όλα μοιάζουν διαφορετικά αυτή την αγωνιστική περίοδο για τους Λονδρέζους. Νίκησαν με 2-0 την Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαρστ Παρκ» στο ντέρμπι της αγγλικής πρωτεύουσας που σηματοδότησε την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Από τα φιλικά κιόλας η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα έχει δείξει πως αυτή την σεζόν θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική. Οι μεταγραφές που έχει κάνει ως τώρα την έχουν ανεβάσει επίπεδο και ο Ισπανός τεχνικός περιμένει περαιτέρω βελτίωση.

Η Άρσεναλ, λοιπόν, επέβαλε το ρυθμό της από νωρίς και βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Γκαμπριέλ Μαρτινέλι στο 20′, έπειτα από πολύ ωραία ασίστ του νεοαποκτηθέντα Ζιντσένκο. Στο δεύτερο μέρος η Κρίσταλ Πάλας πίεσε ψάχνοντας την ισοφάριση, όμως στο 86′, έπειτα από σέντρα-σουτ του Μπουκάγιο Σάκα, ο αρχηγός των «αετών», Μαρκ Γκουέχι, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

https://twitter.com/Chelsea77534464/status/1555636065096146945

Να σημειώσουμε, δε, ότι πριν από την έναρξη του αγώνα πάνω από το «Σέλχαρστ Παρκ» πέταξε αεροπλάνο που… κουβαλούσε μήνυμα. «Διώξτε τους βιαστές από τα γήπεδα» έγραφε το banner που είχε στην ουρά του. Ήταν ένα μήνυμα προς τον μέσο της Άρσεναλ, Τόμας Πάρτεϊ, τον οποίο πρόσφατα κατήγγειλε γυναίκα πως την βίασε και προσπάθησε να την πετάξει από την σκάλα. O ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα άκουγε αποδοκιμασίες από όλο το γήπεδο.

https://twitter.com/OperaCreep/status/1555628014075011072