Η απόκτηση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς σήμανε την έναρξη της μεταγραφικής καμπάνιας της ΑΕΚ, η οποία δεν άργησε να κλείσει και τον Γενς Γιόνσον, αποκτώντας έτσι δύο παίκτες για το χώρο του κέντρου και ικανοποιώντας την πρώτη επιθυμία του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος περιμένει ακόμη έναν νέο παίκτη μέχρι τις 12 Ιουλίου, όταν η ομάδα θα αναχωρήσει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο εξωτερικό.

Στις 11 Ιουνίου, πριν τρεις εβδομάδες δηλαδή, σε κομμάτι για τα μεταγραφικά της Ένωσης αναφερόταν το εξής: Ο Αργεντίνος προπονητής θέλει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Ιουλίου το 80% των μεταγραφών που πρέπει να γίνουν αυτό το καλοκαίρι. Και συμπληρώναμε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο ως αδύνατο να συμβεί αυτό. Είναι εξαιρετικά σπάνιο, άλλωστε, να ολοκληρώνει τόσο νωρίς όλες τις μεταγραφικές υποθέσεις της μια ομάδα και ειδικά η ΑΕΚ, η οποία δεν φημιζόταν τα προηγούμενα χρόνια και για τον προγραμματισμό της.

Σημειώναμε, όμως, σε αυτό το κείμενο, ότι μέχρι τις 12 Ιουλίου θα έχουν γίνει τρεις μεταγραφές. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να… γραφτεί ξανά σήμερα, γιατί η Ένωση έχει ήδη αποκτήσει δύο ποδοσφαιριστές και… έρχεται και ο τρίτος. Συγκεκριμένα, με τους Γκατσίνοβιτς και Γένσεν οι κιτρινόμαυροι καλύπτουν τα κενά τους στο κέντρο. Δύο παίκτες ήθελε ο Αλμέιδα για τη μεσαία γραμμή και δύο αποκτήθηκαν. Και αν προκύψει θέμα στη συνέχεια, αν υπάρξει κάποια αποχώρηση δηλαδή, θα αποκτηθεί και τρίτος χαφ.

Ματίας Αλμέιδα

Αυτή θα είναι η 3η μεταγραφή

Θεωρητικά, πάντως, η ΑΕΚ είναι καλυμμένη για το κέντρο και προτεραιότητα τώρα είναι η επόμενη μεταγραφή. Η 3η κατά σειρά, η οποία είναι και εξαιρετικά σημαντική. Γιατί; Επειδή θα είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού. Ο Αλμέιδα, όπως είχαμε σημειώσει από τις αρχές του καλοκαιριού, έθεσε ως προτεραιότητα την ενίσχυση στον άξονα. Έκανε σαφές στους ανθρώπους της διοίκησης ότι πρέπει οπωσδήποτε να αποκτηθούν παίκτες για το κέντρο και την άμυνα. Και έτσι θα γίνει.

Έχοντας κλείσει τους Γκατσίνοβιτς και Γένσεν, οι κιτρινόμαυροι θα ανεβάσουν πλέον στροφές σε ό,τι αφορά τον αμυντικό που πρέπει να αποκτηθεί και θα αποκτηθεί πριν τις 12 Ιουλίου. Στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ λένε με σιγουριά ότι ο Αλμέιδα θα έχει κανονικά τον στόπερ που θέλει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αλλά… δεν λένε ποιος θα είναι αυτός. Καθημερινά προτείνονται αρκετοί παίκτες στην Ένωση, η οποία θέλει να είναι σίγουρη για την επιλογή της.

Και επειδή θέλει να είναι σίγουρη για την επιλογή της, η τελική εισήγηση του Αλμέιδα θα κρίνει τα πάντα. Αυτός θα είναι που θα επιλέξει τον ποδοσφαιριστή, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να τον εμπιστεύονται σε απόλυτο βαθμό. Συν, φυσικά, το γεγονός ότι έτσι θα αποφύγουν ενδεχόμενη γκρίνια του προπονητή αν τα πράγματα στραβώσουν μέσα στη σεζόν. Δική του επιλογή θα είναι ο παίκτης και έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλες τις μεταγραφικές υποθέσεις…