Με τη σεζόν να έχει ολοκληρωθεί με απόλυτη αποτυχία, αφού η ομάδα έμεινε εκτός Ευρώπης και δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάποιο τρόπαιο, είναι λογικό οι οπαδοί της ΑΕΚ να ανυπομονούν για τις μεταγραφές ώστε να αλλάξει και η ψυχολογία τους. Την ίδια ανυπομονησία έχει και ο Ματίας Αλμέιδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνουν όλα όπως τα θέλει.

Ο Αργεντίνος προπονητής από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ένωσης, ήταν σαφής προς τη διοίκηση: Το 80% των αλλαγών στο ρόστερ θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν την αναχώρηση της ομάδας για εξωτερικό, όπου θα λάβει χώρα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Κάτι που αναμένεται να συμβεί στις 12 Ιουλίου. Μέχρι τότε, δηλαδή, ο Αλμέιδα θέλει να γίνει το 80% της δουλειάς και κάπου εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο νέος προπονητής των κιτρινόμαυρων έχει ζητήσει δύο κεντρικούς αμυντικούς, δύο χαφ (ενδεχομένως και τρίτο), ένα εξτρέμ και ένα σέντερ φορ.

Μίνιμουμ έξι μεταγραφές δηλαδή, οι οποίες μπορεί να είναι και επτά, αυτό θα κριθεί από το αν θα υπάρξει και κάποια άλλη αποχώρηση παίκτη, πέρα από αυτές που έχουν ήδη αποφασιστεί. Δεν χρειάζεται, επομένως, να μιλάει κάποιος… καθημερινά και σταθερά με τον Δημήτρη Μελισσανίδη για να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί μέχρι τις 12 Ιουλίου. Για κάθε ελληνική ομάδα είναι αδύνατο να υπάρχει τέτοια ταχύτητα στις μεταγραφές, αλλά ακόμη περισσότερο για την ΑΕΚ, η οποία είναι και σε μια περίοδο αλλαγών. Νέος προπονητής, νέος τεχνικός διευθυντής, πόστο στον Μπρούνο Άλβες, συμμετοχή του Παναγιώτη Κονέ στις μεταγραφικές συσκέψεις γιατί ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με αυτόν.

Ο Ματίας Αλμέιδα

Οι τρεις μεταγραφές μέχρι 12/7

Όλα αυτά, όμως, δεν σημαίνουν ότι η Ένωση δεν θα κάνει τίποτα μέχρι τότε. Αντιθέτως, στην ΠΑΕ δηλώνουν σίγουροι ότι μέχρι να αναχωρήσει η ομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα έχουν γίνει τρεις μεταγραφές. Θα αποκτηθούν, συγκεκριμένα, ένας κεντρικός αμυντικός, ένας χαφ και ένας επιθετικός. Θα υπάρξει, δηλαδή, ενίσχυση στον άξονα και σύμφωνα με τους ανθρώπους των κιτρινόμαυρων θα είναι σημαντική ενίσχυση, θα πρόκειται δηλαδή για παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά, θα αποτελούν πραγματική αναβάθμιση για το ρόστερ.

Ονόματα, πάντως, δεν ξέρει κανείς αυτή τη στιγμή. Είτε επειδή στην ΑΕΚ έχουν πάρει τα μέτρα τους και δεν αφήνουν να διαρρεύσει το παραμικρό, είτε επειδή δεν έχουν καταλήξει ακόμη 100% στους παίκτες που θέλουν. Παίκτες που θα πρέπει να έχουν εμπειρία, αφού αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο για τον Αλμέιδα, ο οποίος έχει δώσει προτεραιότητα στην ανασταλτική βελτίωση της ομάδας. Υπομονή λίγες εβδομάδες ακόμη, επομένως, για τους φίλους της Ένωσης, μέχρι να έρθουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Μέχρι τότε, υπομονή. Το ίδιο κάνει και ο Αλμέιδα, άλλωστε, περιμένοντας να δει τι υλικό θα του δώσει η διοίκηση για να δουλέψει…