Το καλοκαίρι του 2019 ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς είχε σοκάρει την Ιταλία -και όχι μόνο- ανακοινώνοντας ότι πρέπει να αντιμετωπίσει τη λευχαιμία. Και την αντιμετώπισε όπως είχε υποσχεθεί, με θάρρος δηλαδή και αποφασιστικότητα για να βγει νικητής, όπως και έκανε. Τώρα όμως, 2,5 χρόνια μετά, η ασθένεια επιστρέφει και ο Σέρβος προπονητής της Μπολόνια συγκινεί ξανά, δηλώνοντας ότι θα βγει και πάλι νικητής.

Η εικόνα του Μιχαΐλοβιτς λίγους μήνες μετά την έναρξη της θεραπείας, το φθινόπωρο του 2019, δεν άρεσε σε κανέναν, αφού ήταν εμφανώς αδυνατισμένος και καταβεβλημένος. Ήταν όμως, όπως πάντα, και δυνατός, με αποτέλεσμα να καταφέρει να βγει νικητής. Να επιστρέψει στους πάγκους, να αποθεωθεί από όλους και να αποκτήσει και πάλι μια εξωτερική εμφάνιση που δεν παρέπεμπε σε άνθρωπο με πρόβλημα υγείας.

«Γενναία αρρώστια αφού επιστρέφει για να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο σαν εμένα»

Από τότε ο Μιχαΐλοβιτς αναφέρθηκε πολλές φορές σε αυτό το θέμα και στο πώς τον έκανε καλύτερο άνθρωπο, τον έκανε να δει τα πράγματα από άλλη οπτική. Το πρόβλημα, όμως, δεν λύθηκε οριστικά και αυτό αποδείχθηκε τώρα με την ανακοίνωση του Σέρβου για τη νέα μάχη που θα πρέπει να δώσει.

«Αυτή η αρρώστια είναι πολύ γενναία αφού επιστρέφει για να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο σαν εμένα. Αυτή είναι η πορεία της ζωής μου… Μερικές φορές θα συναντήσεις ξαφνικά κενά, μπορεί να πέσεις αλλά πρέπει να ξαναβρείς τη δύναμη για να σηκωθείς. Σε αντίθεση με πριν 2,5 χρόνια, αυτή τη φορά ξέρω τι πρέπει να κάνω. Είμαι σε καλά χέρια, ελπίζω όλο αυτό να μην κρατήσει πολύ καιρό, αν και σίγουρα θα απουσιάσω από αρκετά παιχνίδια», ήταν τα λόγια του.