Η Μπρίτνεϊ Γκρίνερ, Αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ, είχε επιτέλους επικοινωνία με τις αμερικανικές αρχές, καθώς έχει συλληφθεί στη Ρωσία, λίγο μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία. Η παίκτρια που θεωρούνταν ότι είχε «εξαφανιστεί», συναντήθηκε με Αμερικανό αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σύμφωνα με τον Νεντ Πράις, εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, η συνάντηση έγινε στην αμερικανική πρεσβεία στην Μόσχα, ύστερα από «πράσινο φως» που φέρεται να έδωσαν οι ρωσικές αρχές.

Σημειώνεται, ότι η παίκτρια αγωνίζεται και στο ρωσικό πρωτάθλημα, πέρα από το αμερικανικό, καθώς τα χρήματα στη Μόσχα είναι πέντε φορές παραπάνω, σε σχέση με εκείνα που λαμβάνουν οι γυναίκες παίκτριες του μπάσκετ στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την οικογένεια της, η Μπρίτνεϊ Γκρίνερ κρατείται από τις ρωσικές αρχές λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και φέρεται ο λόγος κράτησης να είναι η κατηγορία ναρκωτικών.

Έναν μήνα μετά τη σύλληψή της, ελάχιστα είναι γνωστά για τις συνθήκες της κράτησής της, ενώ η αβεβαιότητα γύρω από την τύχη της έχει τροφοδοτήσει ένα ξέσπασμα υποστήριξης προς την παίκτρια, η οποία θεωρείται από τους οπαδούς και τους αθλητικούς αναλυτές ίσως η σπουδαιότερη γυναίκα μπασκετμπολίστρια όλων των εποχών.