Ήταν πριν 20 χρόνια, όταν η Ρεάλ κατακτούσε τον τελευταίο της τίτλο στην Ευρωλίγκα, με τον Τζο Αρλάουκας πρωταγωνιστή στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό στη Σαραγόσα. Ο Αμερικανός παλαίμαχος πλέον άσος μίλησε στο sport-fm.gr για την αγαπημένη του «βασίλισσα», το ζευγάρι Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ, αλλά και την ΑΕΚ, στην οποία αγωνίστηκε τη σεζόν 1998/99.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τζο Αρλάουκας

-Ξανά σε ένα Final Four μετά από τόσα χρόνια. Πώς νιώθεις, σαν θεατής πλέον; Αν και βλέπω ότι είσαι σε άριστη κατάσταση και θα μπορούσες ακόμη να παίζεις…

«(Γέλια) Θα προτιμούσα να είμαι εδώ σαν παίκτης, αλλά οι μέρες της καριέρας μου έχουν τελειώσει εδώ και καιρό. Πάντως είναι ωραία να επιστρέφεις εδώ. Η Ευρωλίγκα με κάλεσε για το Final Four και με μεγάλη χαρά δέχτηκα».

-Είμαι βέβαιος πως υποστηρίζεις τη Ρεάλ για τον τίτλο. Συμφωνείς με την κρατούσα άποψη πως είναι το φαβορί για το τρόπαιο, λόγω και της έδρας;
«Είναι φαβορί επειδή παίζει στην έδρα της, αλλά και επειδή έχει πολύ καλή ομάδα. Και για τους δύο αυτούς λόγους έχει τον πρώτο λόγο. Το γεγονός ότι θα παίζει στο γήπεδό της είναι πολύ σημαντικό, αλλά και οι άλλες ομάδες είναι πολύ καλές. Η τυπική δήλωση είναι πως όλοι έχουν από 25% πιθανότητες. Όμως η αλήθεια είναι πως κάποιες ομάδες έχουν ένα πλεονέκτημα παραπάνω από τις άλλες».

-Ποια η εκτίμησή σου για τον άλλο ημιτελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ;
«Κάθε χρόνο λέω το ίδιο, ότι η ΤΣΣΚΑ θα νικήσει, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Ολυμπιακό. Πάντα είναι η ομάδα που φτάνει μέχρι το τέλος και νικά τα σημαντικά παιχνίδια».

-Πριν από 16 χρόνια είχες παίξει στην ΑΕΚ. Σίγουρα θα έμαθες ότι τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε να παίζει ακόμη και στην τρίτη τη τάξη κατηγορία της Ελλάδας, αλλά τώρα έχει επιστρέψει και δείχνει ικανή να πρωταγωνιστήσει και πάλι…
«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ τώρα. Ξέρω πως πέρασε ο σύλλογος κάποια άσχημα χρόνια. Με ενημέρωσαν σχετικά κάποιοι φίλοι μου στην Ελλάδα. Είναι κρίμα, γιατί μια τόσο μεγάλη ομάδα δεν πρέπει να βρίσκεται στη δεύτερη ή την τρίτη κατηγορία. Χαίρομαι που μαθαίνω τώρα πως η ΑΕΚ έχει επιστρέψει στην Α1 και τα πάει καλά. Στον αθλητισμό το χρήμα είναι που μετρά. Όταν έχεις λεφτά, όλα είναι καλά. Όταν όχι, αρχίζουν τα προβλήματα».

Πηγή: sport-fm.gr