Για τη διαφορά νοοτροπίας σε Ελλάδα και Γερμανία μίλησε ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις, την οποία τόνισε σε δηλώσεις του σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, αλλά και την οδήγηση. Συγκεκριμένα, επεσήμανε πως εκεί πρέπει να πληρώσεις όποιος κι αν είσαι φέρνοντας ως παράδειγμα το περιστατικό του Μάρκο Ρόις. «Ναι, δέχτηκα κλήση δύο φορές, αλλά σε δρόμους μικρούς για παράβαση του ορίου ταχύτητας.

Έπρεπε να πηγαίνω με 30 και πήγαινα με 50. Στέλνουν τη φωτογραφία στην ομάδα και δεν μπορείς να ξεφύγεις. Σου μειώνουν το μισθό, απευθείας. Στην Ελλάδα, δεν έχει καμία σχέση. Η Ελλάδα είναι σαν την Αργεντινή. Αντιλαμβάνονται ότι είσαι ποδοσφαιριστής και δεν σου ζητούν τίποτα. Εδώ δεν τους νοιάζει ποιος είσαι. “Έπιασαν” τον Μάρκο Ρόις κι έπρεπε να πληρώσει ένα πολύ σημαντικό πρόστιμο», ήταν τα πρώτα λόγια του.

Ωστόσο, ο Αργεντινός δεν ξεχνά τα όσα έζησε στην Τρίπολη και στον Αστέρα και στάθηκε στο ότι ο τρόπος ζωής εδώ είναι παρόμοιος με αυτόν στην πατρίδα του. «Ήταν μία όμορφη εμπειρία, ήμουν καλά από ποδοσφαιρικής άποψης και γνώρισα μία άλλη κοινωνία. Στην Ελλάδα, δεν θα σε κλέψουν, είναι εκπαιδευμένοι, και έχουν ένα τρόπο να ζουν παρόμοιο με το δικό μας (Αργεντινή).

Στην εξέδρα συγκρούονται, οι οπαδοί είναι πολύ φανατικοί. Αντίθετα, στη Γερμανία σε χειροκροτούν πάντα. Σαν ο κόσμος να πηγαίνει θέατρο και καταλαβαίνει ότι δίνεις τα πάντα, οπότε σου αναγνωρίζουν ότι προσπαθείς, ακόμη κι όταν χάνεις», πρόσθεσε ο μεσοεπιθετικός της Μάιντς.

Πηγή: gazzetta.gr