Μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Αστέρα στην Τρίπολη, ο Ολυμπιακός ήξερε ότι με νίκη επί του Άρη θα έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού η διαφορά θα ανέβαινε στους 8 βαθμούς. Και ακριβώς αυτό έγινε. Οι κίτρινοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος αλλά οι ερυθρόλευκοι σκόραραν στο δεύτερο με τον Σισέ και κράτησαν το 1-0, κάνοντας ακόμη ένα βήμα προς την επίτευξη του στόχου τους.

Το παιχνίδι –πριν την έναρξη του οποίου είχαμε επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς και αστυνομικούς έξω από το Καραϊσκάκη– άρχισε με τους κίτρινους να πατάνε καλύτερα και να δείχνουν μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθούν, αλλά οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη φάση. Βασικά, στο 13′ ο Μασούρας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά την ωραία μπαλιά του Λόπες στην πλάτη της άμυνας, αλλά όπως φάνηκε στο VAR ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Λίγα λεπτά μετά, στο 18′, ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Σάκιτς αλλά ήταν άστοχη και στη συνέχεια η μεσαία γραμμή του Άρη έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση, βάζοντας δύσκολα σε αυτή του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους αλλά μπόρεσσαν να απειλήσουν στο 29′ με το δυνατό σουτ του Λόπες που έφυγε λίγο άουτ, με το πρώτο ημίχρονο να βγαίνει χωρίς γκολ.

Γεγονός που θεωρείται φυσιολογικό με βάση την απόδοση των δύο ομάδων, αφού όση διάθεση κι αν είχαν, δεν είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Φάση από τον αγώνα Ολυμπιακός - Άρης

Καθάρισε ο Σισέ για τους Πειραιώτες

Στο β’ μέρος, όμως, τα πράγματα άλλαξαν… Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά και πλησίασαν στο γκολ με τον Λόπες που έκανε ωραία κίνηση και σουτ που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 53′ ο Α. Καμαρά πήρε τη μπάλα από τον Τζέγκο, προχώρησε και με σουτ την έστειλε στο δοκάρι. Με γκολ, με λίγα λόγια, έμοιαζε θέμα χρόνου και ήρθε ένα λεπτό μετά: Στο 54′ ο Λόπες εκτέλεσε κόρνερ και ο Σισέ με κεφαλιά βρήκε δίχτυα για το 1-0.

Ο Άκης Μάντζιος αντέδρασε άμεσα βάζοντας τους Μπρούνο Γκάμα και Μάνο στις θέσεις των Εντιαγέ και Μπερτόγλιο αλλά οι κίτρινοι δεν ήταν τόσο καλοί όσο στο πρώτο ημίχρονο και δεν μπορούσαν να πλησιάσουν με αξιώσεις στην εστία του Βατσλίκ, με τους Πειραιώτες να ελέγχουν την κατάσταση και να ρίχνουν τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Α. Καμαρά (91′ Ροντρίγκες), Μασούρας (82′ Ονιεκούρου), Λόπες (82′ Μ. Καμαρά), Ελ Αραμπί (84′ Τικίνιο).

Άρης: Ντένις, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγέ (59′ Μπρούνο Γκάμα), Ματέο Γκαρσία (74′ Λόπεθ), Μαντσίνι (74′ Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο (59′ Μάνος).