Το παιχνίδι στα Γιάννινα αναμενόταν και ήταν πολύ δύσκολο για την ΑΕΚ, η οποία ήθελε οπωσδήποτε να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό για να μη χάσει άλλο έδαφος. Απέναντί της, όμως, είχε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία… πετούσε ψυχολογικά μετά το 5-0 επί του Άρη. Τελικά, έπειτα από ένα αμφίρροπο και γεμάτο ματς, το οποίο άρχισε με πέναλτι στα πρώτα δευτερόλεπτα, η Ένωση έδειξε χαρακτήρα και αφού ισοφάρισε με τον Άμραμπατ, πήρε τελικά τη νίκη στο 90′ με τον Σάκχοφ.

Το παιχνίδι πήρε φωτιά από τα πρώτα… 20 δευτερόλεπτα, αφού ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων για τη μονομαχία των Μήτογλου και Περέα, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Όσο κι αν διαμαρτυρήθηκαν, όμως, η απόφαση δεν άλλαξε ούτε μέσω VAR, με τον Εραμούσπε τελικά να εκτελεί στο 5′ και να κάνει το 1-0.

Ήταν το τέλειο ξεκίνημα για τον ΠΑΣ, αλλά τέλεια ήταν και η αντίδραση της Ένωσης, αφού παρά τον εκνευρισμό κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα: Στο 9′ άμυνα των γηπεδούχων απομάκρυνε και ο Άμραμπατ με σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής έγραψε το 1-1. Το παιχνίδι, όπως καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε, είχε αρχίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις και λίγα λεπτά μετά λίγο έλειψε να σημειωθεί κι άλλο γκολ.

Στο 18′, συγκεκριμένα, οι Άμραμπατ και Αραούχο συνεργάστηκαν ωραία και ο Αργεντίνος πήγε για το 1-2 αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε, κάνοντας το ίδιο και την εξ επαφής προβολή του Τσούμπερ στην επαναφορά. Τέσσερα λεπτά μετά, μάλιστα, υπήρξε μεγάλη ευκαιρία και στην απέναντι περιοχή, με τον Σάλιακα να σεντράρει από δεξιά για τον Μιλιντσεάνου, ο οποίος με… ακροβατικό από την καρδιά της περιοχής πήγε για το 2-1 αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Το ματς είχε τρελό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν συνεχώς τις προϋποθέσεις για κάτι καλό και να έχουν φάσεις, όπως για παράδειγμα η ΑΕΚ στο 37′ με το σουτ του Αραούχο που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ.

Φάση από τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ

Νίκη με χρυσή αλλαγή τον Σάκχοφ

Στο β’ μέρος, πάντως, το παιχνίδι δεν ήταν το ίδιο καλό. Ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο γρήγορος και οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να δημιουρήσουν τις προϋποθέσεις για κάτι καλό, με τον Αργύρη Γιαννίκη να βάζει και δεύτερο φορ για τους κιτρινόμαυρους στο 60′, βγάζοντας τον Σιμάνσκι για να μπει ο Ανσαριφάρντ.

Κίνηση που δεν άλλαξε θεαματικά τα πράγματα, πάντως, με την Ένωση να γίνεται απειλητική μέσω μιας στημένης φάσης στο 79′, όταν ο Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σιμόες πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Λίγα λεπτά μετά, στο 85′, η ΑΕΚ πλησίασε στο 2ο γκολ αλλά ο Εραμούσπε κατάφερε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή τη μπάλα και στην εξέλιξη της φάσης ο Σάκχοφ δεν κατάφερε να σκοράρει.

Το έκανε στο 90′ όμως, ακριβώς τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι το 1-1 δεν θα άλλαζε. Ο Ουκρανός με σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κόντραρε στον Κάργα, έγραψε το 1-2 και έδωσε πολύτιμη νίκη στους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι κρατάνε τη 2η θέση και πλησίασαν, με ματς περισσότερο, στο -3 από τον Ολυμπιακό.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Μπρένερ (69′ Μορέιρα), Καραχάλιος, Ντομίγνκες, Σνάιντερ (83′ Παντελάκης), Μιλιντσεάνου (46′ Λώλης), Περέα.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν (80′ Ρότα), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (60′ Ανσαριφάρντ), Άμραμπατ, Μάνταλος (80′ Σάκχοφ), Τσούμπερ (69′ Γκαρσία), Αραούχο.