Συνέντευξη στο περιοδικό της Τράμπζονσπορ παραχώρησε ο Μανώλης Σιώπης που το καλοκαίρι μετακόμισε από την Αλάνιασπορ στην ομάδα της Τραπεζούντας. Ο Έλληνας διεθνής μέσος αναφέρθηκε στη ζωή και στους ανθρώπους της πόλης, ενώ μίλησε και για τη σχέση που έχει αναπτύξει με τους οπαδούς της ομάδας.

Ο 27χρονος αμυντικός χαφ πήγε στην ομάδα που αγωνίζεται και ο Τάσος Μπακασέτας στα μέσα Αυγούστου και έκτοτε μετράει 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Τουρκίας. Ο Σιώπης, που δεν έκρυψε ότι είχε κάποιες προκαταλήψεις πριν πάει στην Τουρκία το 2019, είπε ότι η γνώμη του άλλαξε τελείως λόγω της αγάπης που λαμβάνει από τον κόσμο όσο βρίσκεται στη χώρα.

«Όταν ήρθα στην Τουρκία, συνειδητοποίησα ότι στην πραγματικότητα μοιάζουμε πολύ σαν λαοί. Μπορώ μάλιστα να πω ότι είμαστε ίδιοι. Όταν ήρθα στην Τραπεζούντα στην αρχή της σεζόν, είδα ότι οι άνθρωποι εδώ είναι σαν εμάς, όπως οι Έλληνες. Είναι δραστήριοι, ενεργητικοί και τόσο τρελοί. Aκόμα δεν έχω προλάβει να επισκεφτώ πολλά μέρη, όμως πήγα στην Παναγιά Σουμελά με τη σύζυγό μου».

Για τη σχέση του με τους οπαδούς της νέας του ομάδας δήλωσε: «Από τη μέρα που ήρθα στην Τράμπζονσπορ και έπαιξα το πρώτο μου παιχνίδι, ένιωσα βαθιά την αγάπη, την ειλικρίνεια και τη ζεστασιά. Αν θυμάμαι καλά ήταν το ματς με τη Σίβασπορ, όταν μπήκα στο παιχνίδι στο 75′ και πήρα την μπάλα στα πόδια ου, ένιωσα τέτοια ζεστασιά, τέτοια ειλικρίνεια από την εξέδρα. Έχω ένα στυλ παιχνιδιού, φυσικά παίζω ποδόσφαιρο για την ομάδα μου, αλλά παίζουμε ποδόσφαιρο και για τους οπαδούς μας. Για να το περιγράψω, μπορώ να πω ότι είμαι σαν στρατιώτης. Έτσι παίζω και γι’ αυτό με αγαπούν και οι οπαδοί. Ένιωσα αυτή την αγάπη από την πρώτη στιγμή και γι’ αυτό προσπαθώ να δώσω το καλύτερο για τον σύλλογό μας».

Για την ατμόσφαιρα του γηπέδου: «Αν δεν υπήρχαν οι περιορισμοί της πανδημίας, θα παίζαμε με τους οπαδούς μας στο ένα γεμάτο γήπεδο. Ωστόσο, υπήρχε μια υπέροχη ατμόσφαιρα ακόμη και όταν το γήπεδο ήταν γεμάτο κατά το ήμισυ. Χαρήκαμε και χορέψαμε όλοι μαζί».

Για την… αγάπη του στον γαύρο: «Όταν έπαιζα στην Αλάνιασπορ και ήρθαμε στην Τραπεζούντα για το εκτός έδρας ματς, τί να δω όταν μπαίνουμε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και έφτιαχναν γαύρο. Στην Ελλάδα φτιάχνουμε πολύ γαύρο και τον αγαπώ πολύ. Όταν ρώτησα τους υπαλλήλους στο εστιατόριο, μου είπαν ότι η Τραπεζούντα είναι ένα από τα μέρη όπου μπορείς να βρεις τον καλύτερο γαύρο. Έφαγα ένα τεράστιο πιάτο. Μέχρι και ο Μπακασέτας με είδε και μου είπε “τι κάνεις;”. Λατρεύω τον γαύρο, μου αρέσει ο γαύρος ακόμα περισσότερο εδώ».

Τέλος, έκλεισε με αναφορά στους καλύτερους του φίλους στην ομάδα. «Φυσικά είναι ο Μπακασέτας με τον οποίο τα πηγαίνω καλύτερα. Παίξαμε μαζί του για τρία χρόνια. Εκτός από αυτόν, θα έλεγα ο Γιουσούφ Σάρι. Διασκεδάζω κι εγώ πολύ μαζί του, αστειευόμαστε πολύ. Όλοι οι συμπαίκτες μας είναι γενικά πολύ καλοί, πολύ θετικοί άνθρωποι».