Μία μέρα μετά τη νίκη της Σουηδίας επί της Ελλάδας, ο Τύπος της σκανδιναβικής χώρας αποθεώνει ένα 14χρονο κορίτσι για τον ρόλο της στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ήταν ένας αγώνας κομβικής σημασίας για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2022 και η Εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε, αφού ηττήθηκε με 2-0. Μια ήττα που θα μπορούσε να αποφευχθεί αν γίνονταν γκολ τα δύο δοκάρια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο πρώτο ημίχρονο ή αν αποφεύγονταν δύο λάθη στο δεύτερο.

Σύμφωνα με τους Σουηδούς, όμως, υπάρχει ακόμη ένας λόγος που η δική τους εθνική ομάδα νίκησε και η δική μας έχασε. Ποιος είναι αυτός ο λόγος; Ένα 14χρονο κορίτσι που ήταν ανάμεσα στα παιδιά που μάζευαν τις μπάλες κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Η ατάκα του Φόρσμπεργκ και η ανταμοιβή με τη φανέλα του

Όπως αναφέρει, λοιπόν, ο σουηδικός Τύπος, το 14χρονο κορίτσι ήταν πίσω από την εστία του Βλαχοδήμου στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν, επομένως, η Σουηδία άνοιξε το σκορ με το πέναλτι του Φόρσμπεργκ, ο σκόρερ πλησίασε την Βαλέρια και της ζήτησε να ηρεμήσει το παιχνίδι, να μην επιστρέφει άμεσα τη μπάλα όποτε οι Σουηδοί κέρδιζαν κόρνερ.

Η νεαρή, μάλιστα, φέρεται να μετέφερε και στα υπόλοιπα παιδιά τα λόγια του Φόρσμπεργκ, ο οποίος της είπε «ευχαριστώ» μετά τη λήξη της αναμέτρησης δίνοντάς της τη φανέλα του.

«Της είπα ότι μπορεί να κρατήσει τη μπάλα λίγο περισσότερο και το έκανε. Ηταν καλή, έτσι πήρε τη φανέλα μου μετά τον αγώνα. Ήταν διασκεδαστικό, ήταν σημαντικό, μια καλή προσπάθεια», είπε ο ίδιος στις δηλώσεις του.