Τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της πανηγυρίζει η Σέριφ των Δημήτρη Κολοβού και Γιώργου Αθανασιάδη, αφού νίκησε τη Ρεάλ με 2-1 στη Μαδρίτη.

Αρχικά έγινε η πρώτη ομάδα της Μολδαβίας που εξασφάλισε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Ακολούθησε η πρώτη νίκη σε αυτή τη διοργάνωση (αντίπαλος η Σαχτάρ) και τώρα το παραμύθι της Σέριφ συνεχίζεται με αδιανόητο τρόπο!

Ήρωας Αθανασιάδης

Με τον Αθανασιάδη να κάνει περισσότερες από 10 αποκρούσεις, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, η Σέριφ πήρε μια νίκη που δεν θα ξεχαστεί ποτέ στη Μολδαβία: Γκολ ο Γιακσιμπάεβ στο 25′ για το 0-1, πέναλτι του Μπενζεμά στο 65′ για το 1-1 και σουτ-κεραυνός του Τιλ στο 89′ για το 1-2!

Αποτέλεσμα που σημαίνει ότι η Σέριφ έχει δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές και -όπως θα δείτε και παρακάτω- είναι στην 1η θέση του ομίλου της!

Ο Λιονέλ Μέσι

Με Μέσι πήρε τη Σίτι η Παρί

Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα παιχνίδια, τρία είναι τα αποτελέσματα που ξεχωρίζουν. Καταρχάς, στο… ντέρμπι της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μάντσεστερ Σίτι, οι Γάλλοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν, αφού επικράτησαν με 2-0. Πέρα από τη νίκη όμως, στο Παρίσι πανηγύρισαν και για το πρώτο γκολ του Μέσι, το οποίο ήταν… γκολάρα.

Από εκεί και πέρα, η Ατλέτικο Μαδρίτης με γκολ των Γκριεζμάν (84′) και Σουάρες (97′ πεν.) έκανε την ανατροπή στο Σαν Σίρο και νίκησε με 2-1 τη Μίλαν που είχε ανοίξει το σκορ στο 20′ με τον Λεάο, ενώ εντύπωση προκαλεί το εκκωφαντικό 5-1 με το οποίο η Λίβερπουλ πέρασε από την έδρα της Πόρτο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες…

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι 2-0
Λειψία – Μπριζ 1-2

Βαθμολογία

  1. Παρί Σεν Ζερμέν 4
  2. Μπριζ 4
  3. Μάντσεστερ Σίτι 3
  4. Λειψία 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Μίλαν – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2
Πόρτο – Λίβερπουλ 1-5

Βαθμολογία

  1. Λίβερπουλ 6
  2. Ατλέτικο Μαδρίτης 4
  3. Πόρτο 1
  4. Μίλαν 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Άγιαξ – Μπεσίκτας 2-0
Ντόρτμουντ – Σπόρτινγκ Λισ. 1-0

Βαθμολογία

  1. Άγιαξ 6
  2. Ντόρτμουντ 6
  3. Μπεσίκτας 0
  4. Σπόρτινγκ Λισ. 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Σαχτάρ – Ιντερ 0-0
Ρεάλ Μαδρίτης – Σέριφ 1-2

Βαθμολογία

  1. Σέριφ 6
  2. Ρεάλ Μαδρίτης 3
  3. Ιντερ 1
  4. Σαχτάρ 1