Οι υποθέσεις για τον τρόπο με τον οποίο ανατέθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία και αυτό του 2022 στο Κατάρ ανάγκασαν την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να προχωρήσει σε έρευνα, όπως κι έγινε.

Το πρωί της Πέμπτης ανακοινώθηκε πως δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο με τις υποψηφιότητες των δύο χωρών, που θα διοργανώσουν κανονικότατα τον θεσμό τις δύο επόμενες φορές.

Η Αγγλία ήταν αυτή που βγήκε «χαμένη» και όπως υποστηρίζει η ίδια…παρεξηγημένη από το γεγονός πως βρέθηκε υπόλογη, με τη FIFA να κάνει ειδική αναφορά στην προσπάθεια της FIFA ν’ αποσπάσει τη θετική ψήφο του πρώην μέλους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζακ Γουόρνερ, για το Μουντιάλ του 2018.

Ο Γουόρνερ είχε παραιτηθεί όταν κατηγορήθηκε για εμπλοκή σε υπόθεση χρηματισμού και αυτό, προκάλεσε την αμφισβήτηση της διαφάνειας στην υποψηφιότητα που κατέθεσε η Αγγλία για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η FA αντέδρασε στα όσα προέκυψαν από την έκθεση διαφθοράς και τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να θίγει τη ακεραιότητά μας και να ασκεί κριτική για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργήσαμε στην κατάθεση της υποψηφιότητάς μας»!

Πηγή: gazzetta.gr