Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, Γιώργος Αμανατίδης, διακρίνονταν για τον δυναμισμό και το πάθος του. Ήταν το σήμα κατατεθέν του «ματώνω» τη φανέλα και μιλάει από μία διαφορετική σκοπιά για το μέλλον του Ολυμπιακού.

Ο Αμανατίδης τόνισε για τον φετινό Ολυμπιακό και την νέα σελίδα στην ιστορία του τα εξής:

«Οι κινήσεις που έχουν γίνει σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο κ.Μαρινάκης, είναι εντυπωσιακές. Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Φανερώνει την αγάπη του για την ομάδα και ένα κομμάτι του οράματος που έχει για τον Ολυμπιακό και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Προστέθηκαν παίκτες ποιότητας και έχει δημιουργηθεί ένα πολύ καλό ρόστερ υπό τις οδηγίες ενός προπονητή που πρέπει να «δέσει» μια ομάδα από το μηδέν και να τη φτάσει σε επίπεδο που να συνδυάζει το καλό ποδόσφαιρο με το αποτέλεσμα.

Αυτό είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί τόσο σύντομα και το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο που παίζουμε αρέσει ήδη στον κόσμο είναι επιτυχία. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να παίζει 45 λεπτά ένα ποδόσφαιρο που αρέσει σε όλους μας. Όμως, οι μεγάλες ομάδες δεν επιτρέπεται να περιοριστούν εκεί, γιατί ένα παιχνίδι διαρκεί 90 λεπτά και αν δεν παίζεις με διάρκεια, μπορεί να έρθουν τα πάνω – κάτω».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον δικό του ρόλο, αφού η νέα διοίκηση του Πειραϊκού συλλόγου του έχει εμπιστευτεί μία πολύ σημαντική θέση:

«Ο δικός μου ρόλος είναι να βρίσκομαι κοντά και να παρακολουθώ την εξέλιξη και την αγωνιστική κατάσταση των 11 δανεικών ποδοσφαιριστών μας. Ο κύριος Μαρινάκης ενδιαφέρεται πολύ για αυτούς, θεωρεί ότι αυτή η νέα γενιά , που απαρτίζεται κυρίως από Ελληνόπουλα, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του συλλόγου και θέλει σύντομα να τους εντάξει στο βασικό κορμό της ομάδας, έτσι ώστε το ελληνικό στοιχείο να κυριαρχεί», τονίζει αρχικά για τις αρμοδιότητές του και συνεχίζει:

«Πιστεύει πολύ σε αυτά τα παιδιά, αρκεί και εκείνα με τη σειρά τους να δείξουν ότι όντως αξίζουν αυτήν την ευκαιρία, δηλαδή να επιστρέψουν και να φορέσουν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, τα παιδιά θα μπορέσουν να ζήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, να εκτιμήσουν την ομάδα στην οποία βρίσκονταν και να μάθουν να ματώνουν τη φανέλα τους, ώστε να καθιερωθούν στις ομάδες τους και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Ολυμπιακό για να τα εντάξει στο ρόστερ του. Είναι μια κίνηση που γίνεται για πρώτη φορά, αποτελεί μία μορφή εξέλιξης, αλλά θεωρώ ότι έπρεπε να είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν».
πηγή: gazzetta