Ολοκληρώνεται με τα αποψινά παιχνίδια η φάση των ομίλων του Champions League. Ήδη σε κάποια γκρουπ τα δεδομένα είναι γνωστά, ωστόσο σε κάποια από τα οκτώ -συν ένα- ματς το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο. Από ελληνικής πλευράς, φυσικά, ξεχωρίζει το ματς του Ολυμπιακού με την Πόρτο στο Καραϊσκάκη.

Το… φώτα θα πέσουν κυρίως στον 2ο Όμιλο, όπου και οι τέσσερις ομάδες διεκδικούν τα δύο «εισιτήρια» για την επόμενη φάση. Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει μόνο νίκη κόντρα στην Γκλάντμπαχ (22:00), προκειμένου ναπροκριθεί στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, την ίδια στιγμή πουστο Μιλάνο η Ίντερ και η Σαχτάρ Ντόνετσκ θα δίνουν τη δική τους μάχη.

Στα υπόλοιπα γκρουπ, τα βλέμματα στρέφονται στον 1ο Όμιλο (22:00), με τη Ζάλτσμπουργκ να υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης σε ένα ματς «τελικό» και για τους δύο, καθώς ο νικητής θα ακολουθήσει την Μπάγερν Μονάχου. Ωστόσο, οι «ροχιμπλάνκος» βολεύονται και με ισοπαλία.

Στον 4ο Όμιλο με ώρα έναρξης των ματς τις 19:55, ο Άγιαξ υποδέχεται στο Άμστερνταμ την Αταλάντα και θέλει μόνο νίκη για να εξασφαλίσει τη 2η θέση, διαφορετικά θα συνεχίσει στο Europa League και η ομάδα του Μπέργκαμο θα κάνει για δεύτερη σεζόν ευρωπαϊκή συνέχεια στους «16» του Champions League. Το Μίντιλαντ – Λίβερπουλ έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Δανούς να ψάχνουν ένα περήφανο αποτέλεσμα.

Στον 3ο Όμιλο, αυτόν του Ολυμπιακού, η Μαρσέιγ παίζει στο «Έτιχαντ» με την αδιάφορη Μάντσεστερ Σίτι, θέλοντας αποτέλεσμα καλύτερο από αυτό των Πειραιωτών για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Europa League. Φυσικά, η ελληνική ομάδα έχει την τύχη στα χέρια της…

Τέλος, σήμερα στις 19:55 θα κλείσει η εκκρεμότητα της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπασάκσεχίρ, έπειτα από τα όσα προηγήθηκαν με το ρατσιστικό επεισόδιο που «σημάδεψε» τη χθεσινή βραδιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

1ος όμιλος (22:00)

  • Μπάγερν Μονάχου – Λοκομοτίβ Μόσχας
  • Ζάλτσμπουργκ – Ατλέτικο Μαδρίτης

Η βαθμολογία:

  1. Μπάγερν Μονάχου 13
  2. Ατλέτικο Μαδρίτης 6
  3. Ζάλτσμπουργκ 4
  4. Λοκομοτίβ Μόσχας 3

2ος όμιλος (22:00)

  • Ρεάλ Μαδρίτης – Γκλάντμπαχ
  • Ίντερ – Σαχτάρ Ντόνετσκ

Η βαθμολογία:

  1. Γκλάντμπαχ 8
  2. Σαχτάρ Ντόνετσκ 7
  3. Ρεάλ Μαδρίτης 7
  4. Ίντερ 5

3ος όμιλος (22:00)

  • Μάντσεστερ Σίτι – Μαρσέιγ
  • Ολυμπιακός – Πόρτο

Η βαθμολογία

  1. Μάντσεστερ Σίτι 13
  2. Πόρτο 10
  3. Ολυμπιακός 3
  4. Μαρσέιγ 3

4ος ομιλος (19:55)

  • Άγιαξ – Αταλάντα
  • Μίντιλαντ – Λίβερπουλ

Η βαθμολογία

  1. Λίβερπουλ 12
  2. Αταλάντα 8
  3. Αγιαξ 7
  4. Μίντιλαντ 1

8ος όμιλος (19:55)

  • Παρί Σεν Ζερμέν – Μπασακσεχίρ