Ο παίκτης του Άρη βρέθηκε στο στούντιο του «Σπορ στο 3» και τόνισε ότι από τον προπονητή του, Εκτορ Κούπερ, κάθε μέρα «κερδίζουν» και κάτι καινούριο. Για το ευρωπαϊκό παιχνίδι που πλησιάζει δήλωσε: «ο αποκλεισμός θα μας κάνει πιο δυνατούς», ενώ για το γεγονός ότι σκοράρει συνεχώς σε μεγάλα παιχνίδια: «Το σημαντικό είναι να σκοράρει η ομάδα. Να κερδίσουμε. Να βάλουμε γκολ και δεν με νοιάζει ποιος θα το βάλει, αρκεί να σκοράρει η ομάδα».

Για το γεγονός ότι σκοράρει απέναντι σε ισπανικές ομάδες, όπως έγινε και με την Ατλέτικο, δήλωσε: «Τυχαίνει να βάζω εγώ το γκολ. Μιλάω με φίλους μου από Ισπανία και όλοι μου λένε μη βάλεις πάλι εσύ γκολ. Πρόσφατα μου είπε ένας  φίλος ότι αν σκοράρω ξανά θα μου απαγορέψουν την είσοδο στη χώρα».

Στην ερώτηση Μπαρτσελόνα ή Άρης, ο Χαβίτο απάντησε: «Αυτό είναι μια δύσκολη ερώτηση. Όταν πήγα στη Βαρκελώνη πήρα πάρα πολλά. Με αγκάλιασαν. Εκεί έκανα τα πρώτα μου βήματα. Ότι ξέρω γύρω από το ποδόσφαιρο, το έμαθα εκεί. Πήρα πάρα πολλά από τη Μπαρτσελόνα. Ήταν η ομάδα που με πήρε από το χωριό μου και με μόρφωσε. Δεν ξέρω τι θα γινόταν χωρίς την Μπαρτσελόνα, μπορεί να ήμουν ακόμα εκεί…»

Πηγή: gazzetta.gr